Limfjordstunnelen fylder 50 - det fejres med fest, løb og en gåtur

AALBORG: Til foråret er det 50 år siden, at Limfjordstunnelen blev indviet.

Og ligesom ved åbningen i 1969 bliver det fejret med en gåtur for byens borgere gennem det trafikale knudepunkt.

I forbindelse med Aalborg Halvmarathon 2019 12. maj laver man nemlig en ny fem kilometer lang gåtur, som går gennem tunnelen. Samtidig bliver der en stor fest på Honnorkajen for hele byen.

– Vi har hele tiden haft ønsket om at give så mange som muligt en motionsoplevelse til Aalborg Halvmarathon. Derfor er vi også stolte af i 2019 at åbne muligheden for at gå fem kilometer gennem tunnelrøret, sammen med alle de mange løbere, siger Palle S. Fogh, der er formand i DGI Nordjylland.

Han tilføjer, at du altså kan tage hele familien med til en fælles oplevelse, som ikke altid er en mulighed her i det nordjyske.

– Eneste krav er, at deltagerne skal være i stand til at gå 1,5 kilometer på 30 minutter. Så man må gerne tage klapvognen med, så de mindste også kan få turen sammen med mor og far, siger han.

Elsket og hadet - til foråret er det 50 år siden, at Limfjordstunnelen åbnede. Arkivfoto

Et andet nyt tiltag i forbindelse med halvmaraton er, at der i øget omfang bliver afspærret for trafik. Det opnås ved at lukke Kong Christians Allé helt under løbet, så der bliver skabt en hovedfærdselsåre for løberne - både ud og hjem.

Arrangørerne vurderer, at det i praktisk også betyder, at det er nemmere for øvrig trafik at bevæge sig rundt i byen uden af være lukket inde af løbsurten.

– Vi er glade for den rute, vi har lagt i år, da vi forventer en bedre og mere alsidig løbeoplevelse end de andre år”, siger Palle S. Fogh.

Ud over gåturen på fem kilometer, kan man også løbe 10 km foruden det almindelige halvmaraton.

Limfjordstunnelens 50 års jubilæum smitter også af på festlighederne i målområdet. Det bliver i 2019 flyttet til Honnørkajen, hvor der bliver arrangeret fest. Når løberne og de gående kommer i mål er der livemusik og masser af mulighed for en hyggelig eftermiddag foran slottet. Festen arrangeres i samarbejde med Aalborg Events og Region Nordjylland.

Tilmelding til løb og gåtur er åbnet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...