Festivalen er Skandinaviens største af sin slags, og efter coronaaflysning er der nu en ny dato. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier
Det sker

Kæmpe festival blev aflyst - nu er der en ny dato

Kan fejre 40 års jubilæum efter coronanedlukning

01. februar 2022 kl. 18:14

AALBORG: Med 180 bands på to dage er det en af Nordjyllands største festivaler. Læg så dertil, at den i år kan fejre 40 års jubilæum, som stedet hvor unge fra hele landet kan mødes.

Så meget desto mere ærgerligt er det, at Ungdomsringens Musikfestival endnu et år har måttet gå gennem januar uden at kunne samle tusindvis af unge til den traditionsrige festival i Aalborg.

- Da der igen blev indført restriktioner, kunne vi godt se, hvor det bar hen og måtte aflyse lidt i sidste øjeblik, fortæller Rolf Bekker, der er formand for Ungdomsringen her i Nordjylland og en del af styregruppen bag festivalen.

Festivalen trækker tusindvis af unge fra hele landet til Aalborg. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

Men nu hvor restriktionerne er væk, er festivalen klar med en ny dato for festivalen for fritids- og ungdomsklubbands fra hele landet.

- I januar har vi lavet en lynundersøgelse og skrevet rundt til alle de bands, der var tilmeldt for at høre, hvornår de kan. Heldigvis var der rigtig mange, der var indstillede på at få det til at gå op, siger han.

Derfor ligger det nu fast, at årets festival bliver udskudt til fredag 3. og lørdag 4. juni i Nordkraft.

- Vi glæder os rigtig meget, og det bliver en festival, som vi plejer at lave den med fuld tryk på alle scener, forklarer han og tilføjer, at kulturinstitutionerne i Nordkraft har bakket op og hjulpet med at skabe plads til arrangementet.

Festivalen blev i en lang årrække afholdt i AKKC, men siden 2018 har den holdt til i Nordkraft. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

Festivalen åbner fredag aften og fortsætter med musik på alle scener til midnat. Lørdag går det igen løs i hele Nordkraft fra kl. 10 til midnat.

Traditionen tro er der gratis adgang for alle i byen, og det er en god mulighed for at få en på opleveren, understreger Rolf Bekker.

- I år har der været særligt stor interesse fra en række dansere om at være med. Og det vil give masser af spontanitet og liv, så der virkelig bliver noget at opleve, siger han.

Ungdomsringens Musikfestival er Skandinaviens største festival for fritids- og ungdomsklubbands og kan som sagt fejre 40 års jubilæum i år.

Annonceret indhold

Nyeste