Efter flere lukkeuger glæder frivillige sig til at komme i gang

AALBORG: Fra og med i dag kan du igen gå på skattejagt efter tøj og ting i Nordjyllands største genbrugsbutik.

Efter at have været lukket ned siden midten af marts genåbner Blå Kors Genbrugscenter i City Syd.

Butikkens er en af de første af organisationens 53 genbrugsbutikker, der åbner dørene, og i den forgangne uge har frivillige haft travlt med at gøre butikken klar til at modtage kunder igen, skriver Blå Kors i en pressemeddelelse.

Der er blevet arrangeret håndsprit, engangshandsker, afstandsmarkører og plexiglas ved kassen. Derudover har man valgt at fordoble antallet af kvadratmeter pr. kunde i forhold til retningslinjerne, sådan at der max må være én kunde pr. otte kvadratmeter for at skabe mere luft.

Det store genbrugscenter på Løven er en af de første af Blå Kors' 53 butikker, der får lov at genåbne. Arkivfoto: Bente Poder

- Mange af de frivillige glæder sig til at komme i gang igen efter knap seks ugers fravær fra det fællesskab, som de oplever gennem det at være frivillig i Blå Kors, og den forskel de er med til at gøre for mennesker, som har det svært, forklarer Simon Thidemann, der er kommunikationsmedarbejder i Blå Kors, i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at lukningen af genbrugsbutikkerne også har haft stor økonomisk betydning. I lukningsperioden har der fortsat været udgifter til husleje og varme, men ingen indtjening, og man har dermed ikke kunnet genere overskud til Blå Kors' sociale hjælpearbejde i Danmark.

Her i Nordjylland hjælper man blandt andet via Barnets Blå Hus i Aalborg, Aars og Frederikshavn, det er et støttetilbud til børn og unge fra hjem med alkohol og stofmisbrug samt væresteder som f.eks. Hjerterummet i Aalborg og Den Blå Sociale Café i Hjørring.

Butikken har åbent fra i dag, mandag 27. april, kl. 10-14.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...