Og du kan se med - helt gratis

AALBORG: Scenen står der allerede, og i løbet af ugen kommer der også en publikumstribune.

Og går du gennem Kildeparken kan du også være heldig at se skuespillere i gang med at prøve på de sidste detaljer, inden der i næste uge er premiere på en opsætning af musicalen Footloose i parken.

- Det bliver så godt. Vi glæder os, siger Pia Bredow, der er leder af Det Hem'lige Teater.

Det er netop teatret, der sammen med musicalforeningen Musicaliber står bag en musikalsk udgave af filmklassikeren fra 1984.

Siden marts har 24 amatørskuespillere og seks musikere arbejdet på at skrue forestillingen sammen, og nu begynder alle brikkerne for alvor at falde på plads.

Katrine Schousboe
Hovedrollerne som Ariel Moore og Ren McCormack bliver spillet af Kiara Cederfeldt Mendes og Jais Christiansen. PR-foto

Fede danseacts

Footloose spiller otte gange fra onsdag 10. august til og med lørdag 20. august i Kildeparken.

Og har du lyst til at se med fra græsset, er der gratis adgang for alle.

- Der bliver et område, hvor man bare kan slå sig ned. Hvis man i stedet vil have et rigtigt sæde, kan man købe sig til en plads på tribunen for 100 kroner, fortæller Pia Bredow.

Teatret har fået lov at bruge svalegangen ud for Aalborg Kongres & Kultur Centers foyer, og i forbindelse med den er der bygget en skråtstillet scene ud i selve parken. Ligesom de medvirkende også kan bruge trapperne op og ned til svalegangen aktivt i forestillingen.

- Opbygningen betyder, at der er plads til nogle vildt fede danseacts, som får det hele til at leve, og samtidig har vi fået nogle stærke folk i de bærende roller, så det virkelig bliver godt, siger hun.

Katrine Schousboe
Pia Bredow (t.v.) lover, at forestillingen bliver en fest med masser af sang og dans. PR-foto

Klarer op til aften

Teatret har regnet sig frem til, at der kan blive plads til et par hundrede tilskuere per forestilling - lidt afhængig af, hvor tæt, man er villig til at sidde på græsset og hvor mange, der vil stå ved siden af publikumstribunen.

Når det er gjort gratis at se med, hænger det sammen med, at det efter Pia Bredows erfaring er svært at sælge billetter til udendørs forestillinger i et generelt ustabilt sommervejr.

- Folk køber ikke billet, hvis der er udsigt til regn. Men når det er gratis, vil mange godt tage spontant af sted på aftener, hvor det alligevel ofte klarer op, lyder det.

Skulle det komme til aftener med rigtigt regnvejr, bliver forestillingen aflyst. Det er for farligt for spillerne at danse på en våd, skrå scene og heller ikke det tekniske udstyr tåler vand.

- Men jeg har holdt øje med vejrudsigten, og det ser heldigvis godt ud for næste uge, fastslår Pia Bredow.

Opsætningen af Footloose er instrueret af Ronny Sterlø - den varer i cirka to timer inkl. pause. Det er i øvrigt første gang i Det Hem'lige Teaters historie, man er med til at lave en decideret musical.

LÆS OGSÅ: Teater leder efter talenter til kæmpe musical

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...