Er du klar til at kickstarte juletiden med Händels Messias? Tre generationer af familien Højlund giver dig deres version i weekenden

AALBORG: I weekenden kan du være med, når Danmarks måske største musikalske fætter-kusine fest løber af stablen i Budolfi Kirke.

Her kan du nemlig få sunget julen ind af hele 55 medlemmer af samme familie. Familien spænder over tre generationer, hvor den yngste deltagende er 20 og den ældste 80 år.

Den ældste generation som synger med, er ud af en flok på 13 søskende, og heraf er der altså kommet en ordentlig flok børn, børnebørn og endda svigerbørn, som har det til fælles, at de elsker musik.

- Vi er en familie, som er stor, og vi har meget med hinanden at gøre, og vi har altid samledes om musik. Det er en unik oplevelse at øve en samlet ting op på tværs af generationer og på den måde have et arbejdsfællesskab sammen, fortæller Susanne Højlund, som har været med helt fra korets start.

Flere af familiemedlemmerne er uddannet indenfor musik eller arbejder med det til daglig - heraf er nogle operasangere, andre dirigenter, komponister, organister, kirkesangere og så er der selvfølgelig alle fritidsmusikerne.

Koret optræder sammen hvert andet eller tredje år - det sker på frit initiativ fra kormedlemmerne, men det passer som regel med, at de forskellige familiemedlemmer igen er blevet sultne på at synge i kor.

- Vi har haft flere forskellige dirigenter indover, og de taler om, at det giver en helt særlig klang, at vi alle er af den samme familie. Det er som om, vi har det samme stemme-materiale og måske en grundklang til fælles, som gør værket ekstra magisk, fortæller hun.

Familien, som optrådte sammen første gang i 1992, har søgt fonde for at kunne opføre hele værket med band og for at have råd til ekstra forstærkninger også på solo-fronten.

Susanne Højlund fortæller desuden, at medlemmerne af koret er præget af mange store forskelligheder, men hun oplever, at der på trods af slægtskabet er stor professionalisme, når først dirigenten slår tonen an, og så bliver der hygget i pauserne.

Du kan opleve den store familie synge Händels Messias i Budolfi Kirke i morgen lørdag 27. november 16.30. Det koster 150 kroner, og billetterne kan købes i indgangen en time før koncertstart.

Sarah Thun
Familiekoret tæller tre generationer, hvor den yngste er 20 og den ældste 80 år. PR-foto
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...