Aalborg skal være vært for kæmpe havnefest for sjette gang. Se her hvornår

AALBORG: Kan du ikke få nok af flotte sejlskibe og fest på havnefronten? Så er der godt nyt, for The Tall Ships Races vender snart tilbage.

Faktisk bliver det allerede om tre år - i 2022 - hvor Aalborg bliver sluthavn fra 4.-7. august.

Værtsskabet er netop blevet afsløret på et pressemøde med The Tall Ships Races Aalborg og Sail Training International (STI) ombord på det danske skib Maya, hvor aalborg:nu selvfølgelig var til stede.

- I 2022 skal Aalborg være værtshavn for The Tall Ships Races for sjette gang. Vi ser det som en stor ære, og vi glæder os til endnu engang at skabe Nordjyllands største sommerevent med koncerter, underholdning og verdens smukkeste skibe i havn, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Der går kun tre år, før de store skibe igen rykker ind i havnen. Foto: Lasse Sand

Han fortæller, at det betyder rigtig meget for Aalborg og hele Nordjylland, at vi får internationale events af den størrelse til byen.

- The Tall Ships Races er nemlig med til at fortælle historien om vores by i hele verden. Det skaber sammenhold og fællesskabsfølelse, at vi i Aalborg står sammen om at skabe en så flot sommerevent. Det var ikke blevet til en så stor succes uden alle de frivillige, en bred opbakning fra erhvervslivet, samarbejdspartnere og byens borgere. En stor tak til alle, siger han.

Også direktør for organisationen Sail Training International, der er arrangører af The Tall Ships Races, Gwyn Brown glæder sig over at kunne vende tilbage til Aalborg.

Fredag brød solen for alvor frem - det fik tusinder til at søge mod havnefronten. Foto: Lasse Sand

- Sail Training International glæder sig over, at Aalborg igen vil være værtsby for Tall Ships Races i 2022. The Tall Ships Races er blevet en integreret del af Aalborg, og byen har siden 1999 gjort arrangementet til et brag af en succes hele fem gange – hver gang med en helt unik stil, stor professionalisme og et meget personligt præg, lyder det.

Udover Aalborg så er Esbjerg, Antwerp og Harlingen også værtshavne for The Tall Ships Races 2022.

Selv om skibene er hovedattraktionen, har Tall Ships i høj grad udviklet sig til en folkefest. Foto: Henrik Bo
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...