Rekordstort beløb går til foreninger og almennyttige formål

AALBORG: Smilet bliver ekstra bredt i en række foreninger landet over, når Nibe Festival på tirsdag, 4. februar, uddeler overskuddet fra sidste års musikfest.

Beløbet, som festivalen kan sende videre er nemlig rekordstort - tæt på 2.000.000 kroner.

- Det er en meget vigtig dag for os, for her kan vi virkelig se, hvor meget vores arbejde også betyder for andre, siger festivalleder Peter Møller Madsen.

LÆS OGSÅ: Øl-vejr og penge i kassen: Nibe Festival gør status

Katrine Schousboe
En af de store oplevelser i 2019 var Nik & Jay på Stor Scene. Arkivfoto: Martin Damgård

Overskuddet bliver delt ud ved en begivenhed, som festivallederen kalder "en fejring af fællesskab, foreningsliv og festival" i Støberiet. Her har man inviteret de mange involverede foreninger og festivalens medlemmer til en hyggelig aften, som ud over uddelingen også byder på underholdning af Allan Olsen.

Peter Møller Madsen vil ikke på forhånd fortælle, hvilke foreninger og andre almennyttige formål, der får penge, og hvor meget det er. Han vil dog godt fortælle, at det er frivillige i fire-fem kommuner, der får glæde af pengene.

- Vi er altid glade for at kunne give noget videre, og at mange får noget ud af det, siger han og understreger, at Nibe Festivals primære formål dog fortsat er at skabe nogle fede festivaler.

- Vi skal give folk nogle kæmpe oplevelser. Det gjorde vi i 2019, og det kommer vi til i år, siger han.

Katrine Schousboe
Festivalleder Peter Møller Madsen glæder sig over at kunne give overskuddet videre. Arkivfoto: Andreas Falck

Nibe Festival offentliggør i disse uger løbende navnene til sommerens musikfest - foreløbig er blandt andre Alphabeat, Lukas Graham, Jonah Blacksmith og Benjamin Hav på plakaten, men mange flere kunstnere er på vej, lover festivalchefen.

LÆS OGSÅ: Netop gået solo: Benjamin Hav kommer til Nibe

- Det er altid et kæmpe puslespil at få programmet på plads. Men vi har nogle meget store ambitioner både for i år og de kommende år, når det gælder om at præsentere internationale navne. Vi vil helst have nogen, der ikke spiller andre steder, siger han og glæder sig samtidig over, at der aldrig tidligere er solgt så mange partoutbilletter på denne tid af året som netop i år.

Nibe Festival 2020 bliver den 36. festival i rækken.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...