AKKC har landet aftale om at vise den første Star Wars film næste år

AALBORG: Forleden kunne Aalborg Kongres & Kultur Center afsløre, at de til november serverer filmkoncert med James Bond og Casino Royal.

Og nu kan kulturcentret afsløre endnu et markant film show i form af Star Wars in Concert - A New Hope.

Filmen vises på storskærm i Aalborghallen 1. og 2. oktober næste år, og Aalborg Symfoniorkester spiller John Williams’ verdensberømte musik synkront til.

Symfoniorkester spiller John Williams’ verdensberømte musik synkront til filmen.

- Vi er mere end tilfredse med, at aftalen om at få Star Wars in Concert til byen er gået hjem. Det er stort. Aftalen er resultatet af et mangeårigt og godt samarbejde med Christopher Entertainment, der har gode kontakter til Disney, og at byens eget Aalborg Symfoniorkester har sagt ja til at levere musikken, gør det bare til en ekstra særlig oplevelse. Og det er vi også helt sikre på, at det bliver for alle Star Wars-fans, fortæller Nicolaj Holm, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center.

A New Hope udkom i 1977 og er den første Star Wars-film og den fjerde episode i sagaen.PR-foto

Det er nok de færreste, der ikke på den ene eller anden måde kender til George Lucas’ ikoniske Star Wars saga. Den første film ’A New Hope’ udkom i 1977 med blandt andet Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher og Alec Guinness på rollelisten, og den løb afsted med intet mindre end seks Oscars. Det er derfor heller ikke en tilfældighed, at det netop er denne film, der er afsæt for konceptet Star Wars in Concert.

I 2005 blev musikken til Star Wars - A New Hope oven i købet kåret som ’The best American film score of all time’, og derfor er det også en helt særlig opgave, der ligger foran Aalborg Symfoniorkester.

- Musikken til Star Wars er gennemkomponeret, hvilket vil sige, at alle lyde laves af symfoniorkestret. Pludselig finder man derfor som publikum ud af, hvor meget symfoniorkestret fylder i filmen, og netop dét er også nøglen til, at Star Wars-filmene er blevet ekstra populære. Så det bliver både helt særligt og også udfordrende, og vi glæder os til at være med til at skabe en unik oplevelse for publikum, når vi spiller musikken igennem hele filmen, forklarer Jan Kvistborg, musikchef i Aalborg Symfoniorkester.

Billetter til den musikalske Star Wars-oplevelse er sat til salg - de kan købes på bl.a. ticketmaster.dk og i AKKCs billetkontor.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...