Deltagerantallet vokser hvert år - forening vil tage nye områder i brug

AALBORG: I fremtiden kan atletikstadion, græsplænen foran Rustenborg eller måske endda Aalborghallen blive en del af Aalborgs store folkefest.

I hvert fald står de tre steder på en liste over områder, som Aalborg Karneval godt kunne tænke sig at inddrage i forbindelse med byens store folkefest.

- Karnevalet vokser år for år, og når folk vælger vores arrangement til, så skal der også være plads til dem, siger talsmand for Aalborg Karneval Mette Bugge.

Hun understreger, at karnevalet ikke har nogen egentlig ambition om at blive større, men at væksten kommer helt af sig selv. Det er derfor ikke et spørgsmål om "hvis", men "når", karnevalet får brug for mere plads, fordi kapaciteten i Kildeparken er ved at have nået sit maksimum.

- Hvis vi kigger fire år frem og står med 20.000 mere i paraden, så kan vi altså ikke være i parken mere, siger hun.

Katrine Schousboe
Karnevalet udvider i år med en ny scene på parkeringspladsen bag AKKC - det betyder plads til yderligere nogle tusinde ved festen.Arkivfoto: Martin Damgård

Karneval i Aalborghallen?

Tankerne om hvordan man kan udvikle og udvide området indgår i en ny samarbejdsaftale mellem kommunen og Aalborg Karneval for de kommende tre et halvt år.

Hvordan områderne rent konkret kan eller skal bruges er ikke fastlagt, for lige nu handler det om de store linjer.

- Det er et spørgsmål om, at vi bliver nødt til at tænke stort. Hvordan det så lander, må vi se hen ad vejen, siger hun.

En mulighed kunne være at inddrage Aalborghallen i en eller anden forstand. Det kunne være med et særligt arrangement, som ville kræve et særskilt armbånd.

- Fordi det er indendørs, skulle det være til noget helt andet, end det, der sker ude i parken, siger hun.

Et alternativ kunne være området ved atletikstadion, fordi festen i forvejen fylder en del på Vesterbro.

- Det ville så give nogle trafikale udfordringer, men nu tænker vi ud af boksen. Og der er allerede nogen, der har været ude at foreslå, at der bygges en bro over krydset ved Østre Allé, siger hun.

Katrine Schousboe
Det er ikke nogen ambition i sig selv, at karnevalet skal være større - men det kommer helt af sig selv, siger talsmand Mette Bugge.Foto: Martin Damgård

Nyt område allerede i år

I dag må der være 23.000 besøgende i Kildeparken ad gangen.

Deltagerne bliver talt ved indgangene, så der hele tiden er styr på, at der ikke er flere end myndighederne tillader.

- Det handler sådan set ikke om, hvor mange, der kan være i parken, men mere om flugtveje. Man kigger så at sige på, hvor mange meter nødudgange, der er, forklarer Mette Bugge.

Allerede i år har karnevalet etableret en ny scene, Strømscenen, på parkeringspladsen bag AKKC. Den betyder, at kapaciteten i parken vokser med 3500 besøgende.

Karnevalsugen skydes i gang med International Parade 18. maj, mens den store folkefest er ugen efter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...