Butik Gejst i Fyensgade går nye veje, og det er noget, vi kan lide

AALBORG: Det har været småt med nattesøvn for Sofie Ellegaard på det seneste.

For selv om hendes Butik Gejst i Fyensgade i et par uger har været lukket for kunder, er den i allerhøjeste grad åben.

- Jeg var rigtig hurtigt til at lukke. Også før mange andre, for jeg syntes, jeg skyldte mine kunder at gøre det. Jeg ville ikke risikere noget og syntes, jeg måtte tage en for holdet og så finde en måde at sno mig på, siger hun.

Katrine Schousboe
Bordene er sat op, så der er rigtig god afstand til kunderne. Foto: Lasse Sand

Og som sagt så gjort. Hun har derfor spærret butikken af for kunder og i stedet skruet op for salg på Instagram og Facebook og lavet et dørsalg på trappetrinnet ind til forretningen.

Her har hun sat et par borde op, hvor hun blandt andet kan lange to-go-kaffe, surdejsbrød og flødeboller ud. Samtidig kan man spørge efter butikkens vanlige varer fra brugskunst over smykker til selvforkælelse som håndlavede sæber og neglelak.

- Og så spæner jeg ellers ind og finder dem og viser frem på behørig afstand, fortæller hun og tilføjer, at netop sikkerheden ligger hende meget på sinde. Håndspritten er konstant inden for rækkevidde, og bordene står, så hun ikke kommer tæt på kunderne.

Katrine Schousboe
Hele butikkens sortiment er tilgængeligt. Sofie Ellegaard løber gerne frem og tilbage mellem varer og den interimistiske disk og viser frem. Foto: Lasse Sand

Få flødeboller bragt til døren

For dem, der synes, det er rarere at shoppe hjemmefra, har Butik Gejst startet en udbringningsservice i både Aalborg og Nørresundby. Også af de populære flødeboller. Og det er i den grad noget, vi kan lide.

I hvert fald har Sofie Ellegaard haft mere end almindelig travlt, siden hun lancerede de nye tiltag.

- Det er ret vildt. Folk er simpelthen så skidehamrende søde, og det går rigtig godt, fortæller hun. Ja faktisk går det så godt, at hun de seneste dage har solgt lige så mange flødeboller på én dag, som hun normalt gør på en uge.

- Vi har vist brug for lidt selvforkælelse, ler hun og tilføjer, at nogle også kommer for at købe noget, de vil sætte foran døren som hilsen til venner eller familie.

Katrine Schousboe
Mange kommer forbi for at købe gaver, de vil sætte til venner eller familie.. Foto: Lasse Sand

Mange af dem, der lægger vejen forbi butikken, har hun set før, men de udvidede services tiltrækker også nye kunder, som har fået øjnene op for den lille perle i Fyensgade. Derfor har hun også, som det ser ud lige nu, tænkt sig at blive ved med dørsalg og udbringning, så længe corona-lukningen af landet varer ved.

- Hvis jeg lukkede helt, ville jeg ingen indtægt have. Og det går simpelthen så godt med det her. Nu er jeg ved at have fået det struktureret, så det kan hænge sammen for mig, og så tænker jeg, jeg vil fortsætte så længe, det er muligt og forsvarligt, siger hun.

Dørsalget er åbent i Butik Gejst tirsdag-lørdag kl. 10 til 14.

Katrine Schousboe
Lidt selvforkælelse skal der være plads til i corona-tiden - i hvert fald er salget af flødeboller steget markant de seneste uger. Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...