Alletiders jubelsæson er nu under opsejling, og der bliver i 2020 sat en ny bemærkelsesværdig rekord med besøg af ikke færre end 44 krydstogtskibe i Aalborg

AALBORG: Det bliver en helt eminent jubel-sæson uden sidestykke, når der bliver taget hul på krydstogtsæsonen i Aalborg i 2020.

Alle hidtidige rekorder står nemlig for fald, når det drejer sig om antallet af anløb af krydstogtskibe, for på nuværende tidspunkt er der indgået aftale om ikke færre end 44 besøg i Limfjordsbyen.

Og det er kort og godt en rekord, der siger spar to til de tidligere rekorder.

Til sammenligning kan det således oplyses, at den hidtidige rekord blev sat i 2017 med i alt 36 besøg.

Krydstogtsæsonen her i 2019 tæller 35 anløb, og det er alt andet lige et meget højt niveau rent antalsmæssigt.

Torben O. Andersen
Krydstogtskibe har altid et stort og nysgerrigt publikum på landjorden, når de er i gang med at manøvrere sig på plads i Aalborg Havn. Og "Magellan" er med sin størrelse og ynde en rigtig publikumsmagnet. Arkivfoto: Torben Hansen

Cruise manager Lars Bech, VisitAalborg, har meget svært ved at få armene ned af lutter begejstring over rekorden, og han siger til aalborg:nu, at det er en særdeles glædelig og positiv udvikling.

- Vi har sammen med Aalborg Havn knoklet for at få sat Aalborg på rederiernes søkort, og vi kan med stor glæde og tilfredshed tage til efterretning, at anstrengelserne bærer frugt.

Lars Bech peger på en række forhold, der er stærkt medvirkende til, at Aalborg hitter hos de store verdensomspændende rederier.

- Vi har et helt unikt og fantastisk korps af guider, der udstråler en fortælleglæde og magter en storytelling, der virkelig imponerer krydstogtgæsterne.

- Endvidere er indsejlingen til Aalborg ufattelig smuk, og endelig scorer vi også højt på, at de mega store krydstogtskibe lægger til kaj nærmest midt i Aalborgs centrum.

- Krydstogtgæsterne er nemlig vildt imponerede over, at de er så tæt på stort set alt her i byen, for hvis man sammenligner Aalborg med andre krydstogthavne rundt om i verden, så er det ikke ualmindeligt, at skibene andre steder er henvist til at ankre op i kedelige industrihavne, hvor man er langt væk fra f.eks. byliv, shopping, cafeer, restauranter, seværdigheder osv., fremhæver Lars Bech.

Torben O. Andersen
Aalborg får i 2020 besøg af ikke færre end 44 krydstogtskibe, så der bliver noget at se på for ikke blot mågen her på billedet - men såmænd også for alle andre tobenede tilskuere, der sætter pris på at se et elegant krydstogtskib. Arkivfoto: Torben Hansen

Aalborg får i 2020 besøg af det første krydstogtskib den 1. april, og det er "Spirit of Discovery", der medbringer ca. 1000 gæster foruden en besætning på ca. 520 mand.

Og for en god ordens skyld skal det da også lige nævnes, at krydstogtsæsonen her i 2019 bliver skudt i gang med et besøg af "Viking Sea", der anløber Aalborg den 29. april. Skibet har ca. 930 gæster med om bord samt en ca. 470 mand stor besætning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...