Tre lærerstuderende har startet en gratis lektiecafé hos Aalborg City Kirkes kulturhus, A2 med start første gang 5. februar

AALBORG: Synes du andengradsligninger er fuldstændig sort snak? Hedder det nu ligge, lagde eller lå? Hvordan er det nu med den kasserollebøjning? Er der altid komma foran at? Eller har du bare opgivet det der periodiske system? Så er der håb.

Tre lærerstuderende har nemlig åbnet en lektiecafé i lokalerne hos det nye kulturhus A2, som Aalborg City Kirke står bag på Riihimäkivej, hvor de hver især er klar til at hjælpe elever fra Aalborgs skoler på klassetrinnet 6. til 9. klasse. Lektiecaféen er hver tirsdag fra 17.30-19.00.

Anne Helene Thomsen
Alle burde have ret til lektiehjælp, mener Kristoffer Vibæk-Riis. Foto: Bo Lehm

- Alle burde have ret til lektiehjælp, siger Kristoffer Vibæk-Riis, der er lærerstuderende på andet år.

Han glæder sig til at give en del af sin viden til teenagerne, som han rent fagligt synes er en spændende gruppe.

- Det er jo et sammensat job at være lærer, hvor man er med til at præge, og jeg glæder mig rigtigt meget til at få en kontakt med netop den gruppe, fordi der sker så meget med dem i den alder, men også til at være med til at afhjælpe et behov for at få læst lektier.

Anne Helene Thomsen
Josefine Immersen har kun læst kort tid, men hun glæder sig til at få noget erfaring. Foto: Bo Lehm

Josefine Immersen er den yngste af de tre studerende, og hun har kun læst et års tid.

Men hun er ikke i tvivl om, at der er brug for lektiecaféer.

- Jeg tror, at der er mange, der har brug for et rum, hvor de kan blive set, og det kan vi give dem her, hvor der er god plads til, at vi kan få styr på lektierne men også få snakket, hvis det er det, der er brug for, siger hun.

Anne Helene Thomsen
Clarissa Johansen er snart færdig som lærer, og hun synes, at en lektiecafé er et godt supplement til praktik. Og så giver det meget at gøre noget for andre, synes hun. Foto: Bo Lehm

Clarissa Johansen, der er studerende på fjerde år, nikker:

- Og så gir det altid noget godt til én selv at se ud over sig selv. Vi er unge og friske, og vi skal give det videre, vi kan, siger hun.

De griner alle tre ved spørgsmålet om, at det måske bare handler om at få noget på sit CV.

- Nej, det er bare overhovedet ikke det vigtigste. Men det er faktisk sådan, at vi ikke længere har så meget praktik, så jeg er helt sikker på, at vi også som studerende får rigtigt meget ud af det her, siger Clarissa Johansen.

Anne Helene Thomsen
Der er god plads til nye deltagere i lektiecaféen, så det er bare at møde op hver tirsdag. Foto: Bo Lehm

Du behøver ikke tilmelde dig, men kan blot møde op på hos A2 på Riihimäkivej. Lektiecaféen starter hver tirsdag klokken 17.30.

- Vi skal nemlig selv lige have fri fra skole først, siger Clarissa Johansen med et smil.

Indtil videre bliver lektiecaféen passet af de tre studerende. Men de håber, at deres arbejde kan være med til at inspirere andre studerende til at komme og være med.

- Her er jo helt geniale rammer til, at vi kan være rigtigt mange, siger Kristoffer Vibæk-Riis.

Anne Helene Thomsen
De tre studerende er enige om, at der er brug for lektiecaféer, men de er heller ikke i tvivl om, at lektiecaféen også kommer til at give de kommende lærere nogle gode erfaringer. Og så er de vilde med rammerne hos A2. Foto: Bo Lehm
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...