Kunsten har stadig ledige pladser på lørdag og flere weekender i november

AALBORG: Når man er på museum med børnene, kan lysten til at råbe "tak for kaffe, unger" til lidt for ivrig børneflok godt komme på en.

Nu kan forældre i stedet sige "tak for kaffe" til Kunsten.

For mon ikke mange voksne kender det med, at man egentlig godt vil fordybe sig i de enkelt skilte ved værkerne, men samtidig også har en flok livlige børn med, der godt vil videre i en fart.

Kunsten forsøger at løse problemet, så nu kan voksne, som melder børn til at deltage i et stort, levende kunstværk, en valgfri kop kaffe eller Sjælevarmer (varm saft) i Café Aalto samt gratis entré på særlige dage.

- På den måde tilgodeser vi både voksne og børn. Børnene får sig en sjov og hyggelig dag og kan i øvrigt engang fortælle deres børnebørn, at de var med i én af verdens sejeste kunstneres værk. De voksne får ro til at se udstillingerne og til en hyggestund i caféen. Bagefter kan børn og voksne mødes og sammen lave kreative projekter i vores Kunst-Lab, siger Peter Juul, projektleder på Kunsten Kreativitarium.

Kaffe og ro til de voksne - og aktiv skabelse af et kunstværk for børnene. Det er løsningen på, hvordan børn og voksne skal gå på museum sammen, mener man hos Kunsten. Foto: Kunsten

Kunsten vil gennem udstillingsperioden med værker af live art-kunstneren Tino Sehgal engagere omkring 2.000 børn fra 8-12 år, som skal lege frit og uden legetøj og teknologi i Store Sal i museets åbningstid, cirka 25 børn ad gangen, og de nyder det er erfaringen på Kunsten.

- Det har været den bedste dag i mit liv, som Frigga sagde, da hun var med. Hun og familien var kommet hele vejen fra Horsens for at få oplevelsen med, fortæller kunstneren.

Kunsten mangler blot cirka 100 børn for at have alle datoer booket op - så det er først til mølle. Der er endnu ledige pladser søndag 28. oktober samt søndag 11. november, 18. november og weekenden 24. og 25. november.

Kunsten vil gennem udstillingsperioden med værker af live art-kunstneren Tino Sehgal engagere omkring 2.000 børn fra 8-12 år, som skal lege frit og uden legetøj og teknologi i Store Sal i museets åbningstid, cirka 25 børn ad gangen. Foto: Wolfgang Tillmans

Børnene deltager dels i kunstværket og i forskellige, kreative workshops mellem 9.30 og 14.00 på søndage og 9.30-17.00 lørdag. Børnene får serveret lette snacks.

Der er én kop valgfri kaffe eller Sjælevarmer pr. voksen, der har meldt et barn til at deltage i kunstværket. Der udleveres et gavebevis i billetkontoret ved ankomst, når du har tilmeldt et barn i alderen 8-12 år. Entréen er naturligvis gratis for både voksen og barn - og man er velkommen til at blive på Kunsten og hygge sammen, efter børnene er færdige i kunstværket.

Tilmelding er nødvendig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...