Du må snart sige farvel til en af byens markante kaffebarer. Arkivfoto: Bent Bach
Mad & Drikke

Kaffebar i gågaden lukker

Det er snart slut med at drikke kaffe på central plads. Se her hvilken

11. marts 2019 kl. 09:49

AALBORG: Om det regner eller sner kan man næsten altid finde en standhaftig flok kaffetørstige aalborgensere indhyldet i tæpper udenfor.

Men nu er det snart slut med at hvile indkøbsposer og ben hos Baresso i Bredegade. Espresso House, der står bag Baresso, har opsagt lejemålet på bygningen, hvor kaffebaren ligger, og lokalerne er sat til leje hos EDC Erhverv.

Hos Espresso House bekræfter marketingchef Sinne Fiil Fredslund, at kaffebaren snart er fortid.

- I forbindelse med, at vi konverterer vores kaffebarer til Espresso House, tager vi naturligvis stilling til de enkelte beliggenheder, inden vi investerer stort i en ombygning, siger hun.

Og i det regnestykke er kaffebaren med den ellers centrale placering altså vejet og fundet for let.

Sinne Fiil Fredslund understreger dog, at man leder efter en anden beliggenhed i samme ende af byen med henblik på at åbne en Espresso House i stedet.

- Vi er nemlig meget glade for at ligge i denne del af gågaden, så planen er at relokere kaffebaren. Vi søger dog fortsat efter den helt rette beliggenhed, forklarer hun.

Det bliver sidste forår, man kan nyde vejret foran Baresso i Bredegade. Arkivfoto: Grete Dahl

Kaffebaren i Bredegade, der er på 320 kvm fordelt på et par etager, har det seneste år levet en lidt omtumlet tilværelse. Omkring juletid 2017 lukkede den pludseligt for at genåbne en uges tid senere. I januar 2018 blev der lukket igen med begrundelsen, at der skulle laves kloakeringsarbejde for at sikre mod skadedyr. De kaffetørstige måtte gå forgæves helt frem til april 2018, før der igen blevet tændt for maskinerne.

Sinne Fiil Fredslund understreger dog, at beslutningen om at lukke kaffebaren i Bredegade ikke er relateret til den midlertidige lukning sidste år.

Det er godt en måned siden, at den tidligere Baresso på Østerågåde genåbnede som Espresso House. Derudover har kæden også en stor kaffebar i den tidligere BR-forretning i Bispensgade.

Baresso i Bredegade har sidste åbningsdag 12. maj.

Espresso House, der ejer Baresso, er i disse år i fuld gang med at ændre kaffebarerne, så de bliver en del af Espresso-brandet. Arkivfoto: Lasse Sand
Annonceret indhold

Nyeste