Corona presser kulturen og ikke mindst de mange nordjyske musikere. Her kan du se, hvordan din musik kan blive spillet

AALBORG: Frygten for smittespredning af covid-19 er skyld i aflysninger af koncerter og events over hele verden, og det presser selvsagt musikerne, der mangler indtjening fra deres spillejobs.

Det har sat gang i et helt nyt, lokalt samarbejde mellem ANR, Radio NORDJYSKE og KORMA, der gerne vil række ud og give en hjælpende hånd til de trængte nordjyske musikere.

- Det er klart med spillesteder, som for eksempel Studenterhuset, 1000Fryd, Huset og Skråen, der er lukket ned og dertil en masse private arrangementer, der er aflyst, så har det en stor betydning for de nordjyske musikere, som mister spillejobs, fortæller Søren Kristensen, der står i spidsen for KORMA, som er et kompetencecenter for rytmisk musik i Aalborg.

Han peger på, at det ikke alene er den økonomiske del, der er et problem. Det er hele økosystemet omkring udviklingen af musikerne, der går i stå, for den manglende indtjening gør blandt andet, at det er svært at producere ny musik og lave PR.

Hjælper hvor vi kan

Det nye samarbejde, der er klar til at sætte mere fokus på nordjysk musik, består som beskrevet af Radio NORDJYSKE, ANR og KORMA, og deres mission er simpel.

Der skal mere nordjysk musik i radioen, så omtalen kan komme de lokale sangere og bands tilgode. De tre parter arbejder derfor i fællesskab på at sprede budskabet, så flere melder sig på banen med musik, der fortjener at komme on air.

Musikchef for både Radio NORDJYSKE og ANR, Jan Jensen, er glad for at være en del af samarbejdet:

- Da vi jo når ud til næsten 250.000 lyttere på ugebasis med ANR og Radio NORDJYSKE, ser vi det nærmest som en pligt, at vi hjælper nordjyske musikere, hvor vi kan. Så hvis det, at vi gør lidt, betyder meget for den enkelte musiker eller gruppe, gør vi gerne det. Og heldigvis er der meget god, nordjysk musik at tage af, siger han.

Søren Kristensen mener også, at samarbejdet kan gøre en forskel.

- Vigtigst af alt er at skabe profilering, og at musikerne når ud til en større målgruppe med deres musik, så når der igen kommer gang i koncerterne rundt omkring, kommer der forhåbentlig flere publikummer, siger han.

Få din musik i radioen

Her kan du se en video, hvor de to radioværter, Marcus Delfer og Camilla Gammelgaard, fortæller mere om samarbejdet.

Hvis du gerne vil have mulighed for at få din musik i radioen, kan du altså sende en mail til enten: demo@anr.dk eller demo@radionordjyske.dk.

Her kan du se en video med Nikita fra Aars, der netop har været med hos ANR.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...