Skilte skal lære os at parkere jernhesten hensigtsmæssigt

AALBORG: Mange af os har cyklen som førstevalg, når vi skal rundt i byen. Det er billigt og nemt.

Men de mange cykler kan også være en udfordring, når de bliver parkeret.

For nogle steder i byen klumper de sammen og bliver sat så uhensigtsmæssigt, at gående på det nærmeste må løbe hækkeløb for at komme udenom jernhestene. Derfor sætter kommunen nu gang i en kampagne, der få os alle til at tage hensyn, når vi sætter cyklerne.

Du kan møde kampagnen flere steder i den centrale del af byen. Foto: Aalborg Kommune

- Selv om der er kommet væsentlig flere cykelparkeringspladser, oplever vi desværre stadig nogle steder, at cyklerne bliver parkeret uhensigtsmæssigt. Derfor sætter vi nu en kampagne, med sjove budskaber, i gang. Det er rigtig positivt, at man vælger cyklen, når man skal rundt i byen, og derfor ønsker vi heller ikke at skælde ud. I stedet siger vi budskabet på jysk - med et glimt i øjet, da det er et sprog, som cyklisterne forhåbentligt forstår, siger rådmand Hans Henrik Henriksen i en pressemeddelelse.

Kampagnen, som du kan møde rundt omkring i byen, består er nogle statements i gadebilledet i form af store grønne mærker på jorden, og en cykelbutler, der med jævne mellemrum kommer ud for at rette på gangerne, så de står pænere i stativerne og ikke fylder for meget de forkerte steder.

Kommunen har de seneste år lavet flere end 900 ekstra cykelparkeringspladser i det centrale Aalborg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...