En noget yngre udgave af Sylvester Stallone - som John Rambo - vender i næste uge tilbage til Biffen. PR-foto
Det sker

Kan du dine filmklassikere? Nu kan du gense Rambo i Biffen

Biograf viser den første film med Vietnamveteranen

04. september 2019 kl. 09:13

AALBORG: Det er 11 år siden, vi sidst har set noget til actionhelten John Rambo. Men om et par uger har den længe ventede Rambo 5: Last Blood premiere i de danske biografer.

Allerede i næste uge kan du dog få genopfrisket historien om den traumatiserede krigsveteran, når Cinemateket i Biffen Nordkraft viser den allerførste Rambo-film "First Blood" med Sylvester Stallone.

Biffen viser filmen på tirsdag, 10. september, og inden fortæller Jacob Krogsøe, der lige nu arbejder med en fagbog med titlen “Fra First Blood til Last Action Hero - den amerikanske actionfilms guldalder fra 1982-1993.”

I actionkultklassikeren First Blood vender Vietnamkrigshelten Rambo hjem for at besøge en gammel buddy. Men da han arresteres for vagabondering og mishandles af den magtbegærlige lokale sherif, flygter han, stjæler en motorcykel og gemmer sig i de træklædte bjerge uden for byen. Med et posttraumatisk stress syndrom på overarbejde og skoven som hjælper sætter den undvegne soldat nu sheriffen og hans straffe-ekspedition på plads – en efter en efter en …!

'Rambo 5: Last Blood' får premiere i de danske biografer den 19. september.

Annonceret indhold

Nyeste