Aalborgs store fest skal ud til hele verden

AALBORG: Sådan en grå-våd oktoberdag er det nemt at længes efter en ordentlig omgang fest og forår. Og nu hjælper Aalborg Karneval os lidt på vej.

Karnevalet lancerer nemlig i samarbejde med Thrane Media deres egen tv-platform Aalborg Karneval-TV, skriver de i en pressemeddelelse.

Ideen med projektet er at understøtte karnevalets vision om at få fællesskabet og den gode stemning ud til så mange som muligt.

- Karnevalet skal bredes længere ud, og med de teknologiske muligheder vi har i dag, er hele verden potentielle seere. Det spektakulære arrangement fortjener opmærksomheden – og har mulighed for at få den, siger Jeppe Søe, som er kreativ direktør i Thrane Media, og tilføjer:

- Vi vil give både nordjyderne, danskerne og hele verden første parket til den fantastiske opvisning, der for længst er blevet en del af byens DNA, og de skal da have mulighed for at se med live, når nordjyderne, i selskab med tilrejsende fra resten af landet og verden, fejrer karnevalskulturen og fællesskabet.

Thrane Media og Aalborg Karneval skriver, de sammen vil dokumentere processen omkring Aalborg Karneval og gøre det tilgængelig for omverdenen. Det gælder både de forberedelser, der foregår i månederne før karnevalet, samt live dækning af Carrus Navalis, Børnekarneval, Det Internationale Karneval og Aalborg Karneval med stjerneparaden gennem byens gader og den store fest i Kildeparken.

Derudover vil Thrane Media broadcaste live i 12 timer både fra stjerneparaden rundt i hele byen, og fra Kildeparken. Det skal være en dag med underholdning, hvor forskellige gæster vil besøge studiet, og stemningen fra både gaderne og parken vil blive broadcastet, så det kan mærkes – og ses – på den anden side af jorden.

Endelig er det også intentionen, at karnevalskanalen skal beskæftige sig med tiden mellem karnevallerne. Hvordan bliver der ryddet op, hvem lukker ned, og hvad sker der i hele planlægningsfasen forud for næste års karneval?

Også hos foreningen Aalborg Karneval glæder formand Mette Bugge sig over det nye samarbejde.

- Når man brænder for at lave karneval, så er det en opgave, der fylder hele året. Knap har den sidste oprydning i byens gader fundet sted, før vi er i gang med det næste års tema og øvrige planer. Det kommer bag på mange. Derfor betyder det meget for os, at vi kan dele både festen og hele processen med alle dem, der har lyst til at se med, siger hun.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvor eller hvornår du kan se nye karnevals kanal.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...