Det er nu du skal slå til, hvis du vil sikre dig et eksemplar - udsalg på mandag 14. maj

AALBORG: For deltagerne i det store lørdagsoptog til Karneval er en barnevogn et næsten uundværligt element og det betyder, at der i øjeblikket bliver søgt ekstra meget efter brugte barnevogne i og omkring Aalborg. For mange karnevalsgæster begynder forberedelserne allerede flere uger før, så der er altid mange overdådigt pyntede barnevogne i karnevalsoptoget. Vognene bliver oftest pyntet i selvsamme tema som de dertilhørende feer, sørøvere, enhjørninger eller andre kreative udklædninger, som vognens ejere er iklædt. Karnevalsdeltagerne bruger vognene til at transportere de mange øl, mokaii og isterninger, der bliver medbragt, for at holde gang i festen.

Den sæsonprægede efterspørgsel på barnevogne, som ikke kan forklares med et pludseligt forårsbabyboom, sætter tydelige spor i statistikkerne hos Den Blå Avis, der er Danmarks største platform for køb og salg imellem private. Sofie Lund, der er kommunikationschef, melder om, at de på deres website www.dba.dk har oplevet en stigning i søgningen på ordet "barnevogne", på næsten 18procent de seneste to måneder i Nordjylland.

"Barnevogne" er dermed rykket op på en 5. plads på toplisten over de mest søgte ord.

I genbrugsbutikken Kirkens Genbrug, der ligger på Boulevarden, fortæller de to frivillige medarbejdere Lily Jensen og Gerda Pedersen, at det også her kan mærkes, at karnevallet er lige om hjørnet. For at imødekomme den store efterspørgsel på barnevognene har genbrugsbutikken valgt at holde et årligt barnevognsudsalg. Sidste år gik så vildt for sig, at der blev indført et nummer-system, for at kunne administrere begivenheden. I år kan du komme med til dette udsalg mandag 14. maj, men du skal være hurtigt ude, da barnevognene hurtigt bliver revet væk.

- Barnevognene ryger som varmt brød, fortæller Gerda Pedersen.

- Det er først-til-mølle og barnevognen skal kunne afhentes med det samme, ellers ryger den videre til den næste kunde i køen, supplerer Lily Jensen.

Før i tiden endte barnevognene deres dage forskellige steder i byen, men i år er det nu muligt at ombytte sin barnevogn til en bajer på Vesterbro, hvor der i år vil være en barnevognskirkegård. Derved sørger arrangørerne af Aalborg Karneval for, at barnevognene bliver sendt til genbrug, enten som de er eller til skrot.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...