Det sker

Karneval sætter ny vild deltagerrekord

Se her hvor mange, politiet anslår, har været med i paraden

25. maj 2019 kl. 17:42
Opdateret kl. 18:31

AALBORG: Stemningen er høj, og det samme er promillen. Karnevalsdeltagerne sidder og står lige nu tæt i Kildeparken.

Og det kan meget vel være tættere end tidligere år. I hvert fald sætter antallet af deltagere i selve stjerneparaden gennem byen endnu engang rekord.

Foto: Lasse Sand

Nordjyllands Politi vurderer nemlig, at 85.000 har deltaget i optoget, oplyser Aalborg Karneval. Det er 5000 flere end det hidtidige rekordår 2018 og dermed altså det højeste antal deltagere nogensinde.

Her sidst på eftermiddagen er de allersidste fra stjerneparaden kommet frem til den store park, og det betyder trængsel mange steder.

Stemningen er høj i Kildeparken. Foto: Lasse Sand

Særligt omkring springvandsbassinet bliver der festet igennem. Skum fyger gennem luften og folk kommer drivvåde derfra, mens der bliver grinet og hujet.

Og netop det høje humør og den fantastiske stemning overrasker Mathilde Kramer og Louise Lomholt. De to 17-årige veninder er til karneval i Aalborg for allerførste gang.

- Jeg er virkelig positivt overrasket over, hvor fedt det er at være med. Alle var megavenlige og søde i paraden, siger Louise Lomholt.

Det er Magnus Dahl Sørensen (i midten), der har overtalt veninderne Mathilde Kramer (yderst t.v.) og Louise Lomholt (yderst t.h) til at tage til karneval. Og de er positivt overraskede over den gode stemning. Foto: Camilla Gammelgaard

Det er venindernes efterskolekammerat Magnus Dahl Sørensen, der har overtalt dem til at tage af sted. Han har nemlig en gang tidligere deltaget i den store folkefest.

Det er derfor også ham, der har opfordret til, at de skulle købe armbånd og tage i Kildeparken i stedet for bare at sidde udenfor.

Foto: Lasse Sand

- Festen her er jo lavet til det og er meget federe, end det ville være at sidde udenfor. Det vil jeg gerne give penge for, siger han og peger på, at det også er rart at komme ned at sidde og drikke øl efter en lang tur i paraden.

Annonceret indhold

Nyeste