Arbejder lige nu med flere scenarier for, hvordan det bliver

AALBORG: Kan vi samles? Hvor mange kan vi samles? Hvordan og hvornår? Spørgsmålene fortsætter med at stå i kø her i 2021.

Ikke mindst, når det gælder en række af byens store kulturbegivenheder - koncerter, festivaler og events - begynder mange af os at være utålmodige efter positive nyheder.

For mens vi på den ene side har udsigt til endnu en periode med skrappe restriktioner, venter vaccinationer lige om hjørnet med de muligheder, de måtte give.

Hos Aalborg Karneval er man stadig i venteposition i forhold til, hvad der skal ske med årets begivenhed.

- Vi vil lave karneval i en eller anden form, men hvordan det bliver, ved vi ikke endnu, siger formand for foreningen Aalborg Karneval, Mette Bugge.

Katrine Schousboe
Foreningen Aalborg Karneval har holdt karneval i maj siden 1983 - sidste år satte corona dog en midlertidig stopper for festen. Arkivfoto: Laura Guldhammer

En stor folkefest i maj med 90.000 deltagere i Aalborgs gader virker dog lettere urealistisk - vaccine eller ej, erkender hun.

- Vi har et arrangement, der foregår i byens rum. I modsætning til f.eks. de festivaler, som har meldt ud, de tror på, de kan gennemføre, kan vi ikke spærre af eller ekskludere nogen fra at deltage, så på den måde løser en vaccine ikke alt, siger hun uden at ville afvise noget.

Mere karneval end ellers

Tværtimod arbejder Mette Bugge og resten af bestyrelsen sammen med de ansatte i karnevalets sekretariat med forskellige scenarier for, hvordan man kan lave karneval. Men hun ønsker ikke at konkretisere, hvad scenarierne går ud på.

En oplagt mulighed kunne være at arbejde for at flytte en fysisk fest til senere på året i håb om, at coronarestriktioner og forsamlingsforbud er fortid, en anden kunne være at tænke i virtuelle løsninger eller lave alternative begivenheder.

- Vi skal have truffet nogle beslutninger, og det gør vi på et seminar om et par uger. Før ønsker vi ikke at sige noget mere konkret, fastslår hun og tilføjer:

- Vi har stadig folk ansat, og vi fortsætter som forening med at arbejde på at gøre noget, det er der ingen tvivl om - spørgsmålet er hvordan, siger Mette Bugge, der ikke lægger skjul på, at hun i det forgangne år har lavet og tænkt mere karneval, end hun har gjort i flere år.

Dels fordi planer har skullet laves - og laves om - dels fordi foreningen har brugt året til at søsætte en række samarbejder med andre aktører om alternative begivenheder, som også kan komme fremtidige karnevalsfester til gode.

- Vi har fået et virkelig godt samarbejde med Aalborg Kongres & Kultur Center, som vi lavede Lys i Mørket i Kildeparken i december med. Det er jo også et bevis på, at vi gør noget som kulturaktør, uanset hvad. Og så krydser vi fingre for, at ting efterhånden løser sig, siger hun.

Aalborg Karneval er planlagt til at foregå 29. maj.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...