Livet her

Karneval: Vi har svinet mindre

Årets karneval har sat deltagerrekord, men mængden af skrald er mindre end tidligere, vurderer Aalborg Karneval

28. maj 2018 kl. 17:09

AALBORG: Aldrig har så mange festet til karneval i Aalborgs gader som i år.

Med omkring 80.000 deltagere har folkefesten endnu engang sat rekord.

Alligevel har vi tilsyneladende tænkt os om forud for festen, for mængden af affald i Kildeparken er mindre end de foregående år. Det vurderer formand for Aalborg Karneval Mette Bugge nu, hvor oprydningen er ved at være afsluttet.

-Renovationsvæsenet har i dag (mandag, red.) været og hente alt det, vi har samlet sammen i går i Kildeparken og foran Ansgars Kirken i løbet af i går. Det betyder, at alt nu er ryddet fra parken på nær vores skurvogn og containerbarer, forklarer hun.

Affaldsmængden var i år betydeligt mindre end tidligere år. Foto: Martin Damgård

Mette Bugge var selv en del af oprydningsholdet søndag, og her kunne man tydeligt se, at affaldsmængden var reduceret i forhold til tidligere år.

- Jeg er lidt forbavset, men tror, det hænger sammen med, at vi får stadigt større grupper omkring vognene, og vores nye fri-bar koncept, som betyder, at færre har haft en vogn med, siger hun.

Genbrugstanken har også fået tag i mange af os.

I løbet af søndagen kunne Mette Bugge konstatere, at mange gik på jagt efter brugbare dele i bunkerne af kasserede karnevalsvogne.

- Jeg så ligefrem folk med trailere rulle ind og tage, hvad de kunne bruge af hjul og stel - måske til sæbekassebiler eller reservedele, fortæller hun.

Nøjagtigt hvor mange ton affald, de 80.000 karnevalsgæster har genereret, får Aalborg Karneval først overblik over i løbet af nogle uger.

Med mange frivillige i sving gik det hurtigt med at få ryddet op. Foto: Martin Damgård
Annonceret indhold

Nyeste