Der er karantænefest på Instagram, og planlægningen af næste års folkefest er i gang

AALBORG: Indkøb af morgenmad. Sidste øjebliks dåseøl og mokai. Og de manglende detaljer på årets udklædning.

Lige nu burde tusindvis af os være i fuld gang med at forberede os til morgendagens kæmpe store folkefest. Årets største enkeltstående kulturelle begivenhed i Aalborg - også kendt som karneval.

Men i år bliver der ingen genlyd af op mod 100.000 stemmer ned ad Vesterbro, ingen konfettikanon eller nattefest i Kildeparken, for Aalborg Karneval 2020 er aflyst.

Karantænekarneval på Instagram

Er du sulten efter fest - ud over den, man kan få ud af at tage en pose øl og et par venner med til nærmeste grønne område, så er der flere steder i byen forskellige former for tiltag, der kan dulme karnevals-abstinenserne.

På Twitch streamer pladeselskabet Happy Cone Music i samarbejde med otte DJ's live fra Zurf Bar, mens Aalborg Karneval selv holder karantænekarneval på Instagram.

Allerede kl. 08 lægger man fra land med en skål og et godmorgen, og så er der ellers forskellige aktiviteter dagen igennem.

For formand for Aalborg Karneval, Mette Bugge, bliver i morgen også en noget anderledes dag, end hun havde forestillet sig.

- Det bliver en lidt mærkelig dag. Min kæreste synes, vi skulle lave noget helt andet og tage væk fra byen. Men det kan jeg ikke få mig til. Ikke på en karnevalsdag. Så jeg tager ind og hilser på de ansatte på sekretariatet, og så skal jeg om eftermiddagen mødes med karnevalsbestyrelsen i min have, fortæller hun.

Mange er loyale

Planlægningen af næste års fest er allerede i gang. Og Mette Bugge lover, at man vil prøve at sikre, at det karneval bliver, som vi kender det.

Temaet er ikke fastlagt endnu, og selv om det måske var nærliggende at overføre dette års ubrugte tema "Når jeg bliver stor", så er det langt fra sikkert, det sker.

- Det ville jo være lidt som at udskyde årets fest til næste år. Kan man overhovedet det, eller skal der noget helt nyt til, spørger hun uden selv at give et svar.

Det ligger dog fast, at foreningen bag Aalborg Karneval har et fornuftigt fundament at bygge næste års arrangement på. Da aflysningen blev en realitet, bad man de tusinder, der allerede havde købt loyalitetsarmbånd om så vidt muligt at beholde dem og bruge dem næste år i stedet. Det har flere end halvdelen gjort.

Og opbakningen til arrangementet, rører Mette Bugge.

- Vi er glædeligt overrasket, siger hun.

Næste års karneval finder sted 29. maj.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...