Vi har spurgt en række personer fra byen om deres helt særlige sted - i denne uge Katerina Komselis, indehaver af Café Salt i Vestre Fjordpark, om Aalborg Lufthavn

AALBORG: Når aalborgensere bliver bedt om at nævne de steder i byen, som betyder allermest for dem, er det ofte perler som fjorden og parkerne, der fremhæves. Men for Katerina Komselis er det Aalborg Lufthavn og alt hvad den repræsenterer af eventyr, der trækker mest.

- Lufthavnen er helt speciel for mig, fordi jeg derfra kan komme videre ud i verden. Det betyder ikke, at jeg ikke holder af Aalborg - for det gør jeg. Men jeg har altid haft en stor rejselyst og udlængsel, og når jeg kommer ud i lufthavnen, bliver jeg glad, fordi det betyder, at jeg nu skal ud at rejse.

Min far er græker, og man skal nok være af to nationaliteter for at kunne forstå det; når jeg er i Danmark, føler jeg mig ikke helt som alle andre, og når jeg er i Grækenland, føler jeg mig heller ikke helt som alle andre. Der skaber en naturlig udlængsel, når det er svært at finde ro nogen steder.

Men jeg er rigtig glad for Aalborg og også Vestre Fjordpark, hvor jeg har min butik, og jeg elsker at gå ture langs vandet. Limfjorden har også den betydning for mig, at den forbinder mig til resten af verden, fordi vandet i fjorden løber videre ud i verden.

Min søster rejste til Grækenland i dag, hun sendte billeder fra lufthavnen, og jeg tænkte ”bare det var mig, der skulle ud at rejse”. Men omvendt glæder det mig også altid at komme hjem til Aalborg efter en udlandstur og møde den lillebitte lufthavn, hvor der er fred og ro og en pølsevogn. Så tænker jeg, at det er nu alligevel her, jeg har hjemme og er helt mig selv, og det er her, jeg forstår jargonen og tankegangen - noget man altid skal afkode, når man er ude at rejse.

Et andet sted, jeg holder meget af i Aalborg, er min søster Nikis butik Athena Smykker. Hun henter inspiration fra sine rejser, så der er et lille eventyr i hvert eneste af hendes smykker, og så kender hun hver en stens historie, fordi hun selv har været ude i verden at købe dem. Jeg elsker at høre hendes fortællinger fra de mange rejser.

Susanne Justsen
Aalborg Lufthavn, og alt hvad den repræsenterer af eventyr, er et af de steder i byen, der betyder allermest for Katerina Komselis. Foto: Peter Broen
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...