Rusen, der her er fotograferet i forbindelse med en istandsættelse for nogle år siden, er et af kunstværkerne, der besøges på gåturen. Rusen er inspireret af fiskeriet på Limfjorden og er lavet af Jerzy Jarnuszkiewitcz. Arkivfoto
Det sker

Kender du byens kunst? Nu kan du gå en tur med professionelle kunstguider

Medarbejdere fra Kunsten leder rundtur i Aalborg Øst

02. juli 2022 kl. 08:15

AALBORG: Har du nogensinde tænkt over, hvor meget kunst, der egentlig er i Aalborg SØ?

Måske færdes du der dagligt uden at lægge mærke til de udsmykninger og kunstværker, der findes i området.

Men nu retter Kunsten sammen med Aalborg Kommune den store projektør mod de forskellige skatte i bydelen.

På tirsdag, 5. juli, kan du således komme med på en kunstvandring til nogle af områdets markante værker, og turen er skruet sammen som en familietur, så du kan også tage dine sommerferieramte børn med.

- Vi vil gerne have folk til at blive mere opmærksomme på deres omgivelser og på, hvad der egentlig findes derude af spændende kunst, siger kunstformidler på Kunsten, Nana Agnete Flarup Hansen.

Hun fortæller, at der er flere af de kunstværker, der skal besøges på gåturen, som er lidt af et mysterium, når det gælder kunstneren bag og årstallet for opsætningen. Det gælder blandt andet de to stenskulpturer på græsset foran Hellevangen 51 og skulpturen Isbjørnen på græsset på hjørnet ved Mylius Erichsens Vej og Godske Lindenovs Vej.

- Det er generelt svært med kunst i det offentlige rum, fordi der er så mange ting, vi ikke ved om de enkelte værker, men samtidig er det også noget af det, der er sjovt, fordi vi så kan gætte os til en masse ting eller selv komme med bud på, hvornår vi tror noget er sat op eller hvorfor, det er lavet, siger Nana Agnete Flarup Hansen.

Hun har udvalgt de kunstværker, der skal besøges på gåturen, og på dagen er hun selv guide sammen med kollegaen Rikke Bay, der også er kunstformidler på Kunsten

Vandringen begynder ved Gug Kirke klokken 10 og slutter med en forfriskning ved Bronislaw Kierzkowskis skulptur Solen på Th. Sauers Vej klokken 12.

Undervejs er der kreativ leg og fortællinger i børnehøjde.

Tilmeldning er ikke nødvendig, og det er gratis at deltage. Du skal blot møde op på Grønlands Torv inden afgang klokken 10.

Nana Agnete Flarup Hansen regner med, at 30-40 borgere vil gå med.

Du kan se et kort over de værker, der skal besøges, på kunsten.dk/da/indhold/kunstgaatur-i-aalborg-soe-13972

Annonceret indhold

Nyeste