Temaet for julepynten på apoteket er champagnebrus og Voergaard Slot

AALBORG: Apoteker Finn Ossian, indehaver af Løve Apoteket plejer selv at pynte til jul på sit apotek sammen med sin kone Marian Ossian og apotekets medarbejdere, men sidste jul besluttede ægteparret, at der til den næste jul skulle ske noget helt specielt.

Derfor ringede de til deres ven Bjarne Als, som er indehaver af den prestigefulde butik Bering House of Flowers i København og kendt fra TV2-programmet Hofleverandørerne, og spurgte om han kunne tænke sig at komme til Aalborg og pynte deres apotek.

- Jeg har det sådan, at hvis folk spørger mig, så siger jeg aldrig nej til at starte med. Så siger jeg altid: Det lyder sjovt, det må vi se, om vi kan finde ud af, siger Bjarne Als.

Efter lidt betænkningstid, hvor de praktiske overvejelser blev sat på plads, valgte Bjarne Als imidlertid at takke ja til opgaven.

- Nogen gange er de skæve muligheder de sjoveste, fortæller han.

- Et apotek er et sted, som leverer en vare, du skal være sikker på, hjælper dig, fordi du har et eller andet problem. Alt skal være rent, pænt og stå lige i rækker. Der er det sjovt at komme som blomsterhandler og få lov til at bryde den der stringente måde, som det hele står på, fortsætter han.

Fuld knald på farverne

Planlægningen begyndte allerede for næsten et år siden, og på Bering House of Flowers lager i Fredensborg, blev det ene lille stykke julepynt efter det andet lagt til side på en palle, som der stod Løve Apoteket på.

- Udgangspunktet var, at vi gerne ville have noget, man kan se udefra. Noget, som folk kan se og nyde fra gaden, og så ville vi gerne have noget blikfang, så folk har lyst til at komme indenfor, fortæller apoteker Finn Ossian og tilføjer, at det er helt i orden at komme ind på apoteket kun for at kigge på dekorationerne.

- Det handler også for mig om markedsføring af min forretning og at differentiere mig fra mine kolleger, så vi har noget, som de andre ikke har, selvom varerne og priserne egentlig er de samme, så det her var en chance for at gøre noget unikt, fortsætter han.

Bjarne Als og hans personale har i tiden op til december travlt med at pynte især slotte, klubber, hoteller og restauranter, hvor de skal tage stort hensyn til det interiør, der allerede er og sørge for at blomsterne og dekorationerne komplimenterer disse omgivelser, men da Bjarne Als skulle planlægge juletemaet til Løve Apoteket, havde han en helt anden plan.

- Når man lige netop er sådan et sted som Løve Apoteket, så kan man jo ikke forskønne en æske Panodil, så derfor må man tænke ud af boksen og finde på noget andet. Derfor har vi valgt at give fuld knald på farverne rød, pink, orange og lilla, som er stærke og glade farver, sådan at vi simpelthen stjæler al opmærksomhed fra de firkantede medicinindpakninger, og kan give folk et smil på læben, når de kommer ind, fortæller han.

Trenden er traditionel jul

Bjarne Als fortæller, at der de seneste år har været en tendens til, at danskerne vil have den gamle og velkendte julepynt, som han forklarer med, at finanskrisen stadigvæk er en del af mange menneskers bevidsthed.

- Så længe, vi ikke er helt trygge ved situationen, så er vi altid meget traditionsrige. Så går vi tilbage til julenisser, hvidt skæg og sne på vinduerne, fordi det kender vi, og det føler vi os trygge ved, så det vil man også se rigtig meget af denne jul.

En anden trend, der har vist sig denne jul, er julepynt, som er i den lidt skøre ende. Det vil man også kunne se i en stor dekoration ved indgangspartiet i Løve Apoteket. Her hænger der, foruden de mange traditionelle glaskugler, nemlig også julekugler, der er formede som små pink flamingoer.

- Der er rigtig meget af sådan noget i øjeblikket med sjove ting til at sætte på træet. Det er der, hvor du kan larme lidt og give den traditionelle jul et tvist, fortæller Bjarne Als.

Hos Bering House of Flowers afslører de hvert år årets julefarve og design, og det er et event, der får stor bevågenhed både i ind- og udland, fordi deres juletema plejer at være trendsættende.

Denne jul er deres tema champagnebrus og inspireret af Voergaard Slot, som Bering House of Flowers også pynter til jul, og den tidligere indehaver Ejnar Oberbech-Clausen, der havde en række vinslotte i Frankrig.

Derfor er vinduerne hos Bering House of Flowers fyldt med julepynt i en parisisk stemning og består blandt andet af små Eiffeltårne, fugle, stjerner og malteserkors, der er genoptrykt på en af Ejnar Oberbech-Clausens gamle vinetiketter, og som kan hænges på juletræet. Farvetemaet er sarte pastelfarver samt rav og brunlige nuancer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...