Drømmen om at leve af hobbyen er blevet til virkelighed

AALBORG: Kim Sørensen er en helt almindelig dreng fra Aalborg, som voksede op med film og serier som den helt store hobby. Nu står han bag sitet Vi elsker serier. Kærligheden til film og serier har altid været der.

- Vi skal faktisk rigtig langt tilbage. Jeg har været vild med film og serier, siden jeg var meget lille. Jeg så i en meget tidlig alder lov til at se meget uhyggelige film, selvom min mor ihærdigt prøvede, at sørge for jeg ikke så dem. Og så så jeg serier, vi taler om alt fra Hun så et mord, Columbo, The Simpsons og senere Nord og Syd. Jeg er vokset op med USA. Man kan sige, at jeg er blevet opdraget af Hollywood, fortæller Kim Sørensen.

På et tidspunkt kom så serien Twin Peaks af Mark Frost og David Lynch, og den var startskuddet til noget helt specielt.

- Twin Peaks var grunden til, at jeg fik ideen til Vi elsker serier. Da seriens tredje sæson udkom tilbage i 2015, gav den mig blod på tanden til at tjekke domæner. Da jeg så så, at Vi elsker serier var ledigt, tænkte jeg, det er da for sindssygt, så det skyndte jeg mig at købe, fortæller Kim Sørensen.

Efter erhvervelsen af domænet gik der noget tid uden, at han gjorde mere ved. Men så skete der noget.

- Så var der en stor spiller, der ville købe det af mig. Der tænkte jeg, nu gør jeg noget ved det, nu begynder vi bare at lægge noget indhold på siden. Så gik det sgu hurtigt. Det var stadigvæk en sidegesjæft, men vi fik mange følgere, og vi begyndte at tjene penge på det, fortæller Kim Sørensen.

Serier har i de seneste mange år også nået en ny status i underholdningens verden. Hvor film tidligere var det fineste man kunne lave, så er serier i dag meget eftertragtede.

- Jeg er selvfølgelig ked af, at biograferne nok lider lidt under det. Jeg elsker selv at se film i biografen. Efter finanskrisen havde Hollywood også brug for at tjene penge, og det at have en karakter, der kunne leve i flere sæsoner er money in the bank. Netflix har en stor del af æren, og lige nu er vi jo i streamingens tidsalder, fortæller Kim Sørensen.

Det, der startede som en hobby, er nu blevet til en fuldtidsbeskæftigelse.

- Bag den sjove facade ligger der også en masse benhårdt arbejde. Jeg sidder med al drift. Det er både sjovt og underholdende, men det giver også søvnløse nætter. Som iværksætter beskæftiger man sig jo også med ting, som man kun er 10 procent god til. Så vi er stadigvæk i opbygningsfasen, selv om vi har eksisteret i fem år, fortæller Kim Sørensen.

Kim har i dag en masse gode kollegaer der med til at se serier. Han kan ikke nå at se dem alle sammen. På spørgsmålet om hvilken serien der er verdens bedste, vender han tilbage til en tidligere kærlighed.

- Det er serien Twin Peaks. Selvom den er uhyggelig grænsende til det traumatiserende, så er det også et hyggeligt univers. Når jeg ser agent Cooper sidde og drikke kaffe i den lille hyggelige by i det nordvestlige USA, så er der også noget hygge forbundet med den, slutter Kim Sørensen.

Du kan se meget mere om serier på Vi Elsker Serier lige her.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...