Den rapkæftede nordjyde har taget et vildt spring og tester for tiden one-woman-shows af på Aalborg Comedy Club

AALBORG: - Jeg er slet ikke sådan en, der sidder for bordenden til selskaber og har et behov for at alle skal kigge på mig og grine af de ting, jeg siger, fortæller Kirstine Richter.

Hun er født på Læsø og bor i Aalborg. Hun kalder sig nordjyde i hjertet, og hvis du har hørt hendes navn før, så er det måske, fordi hun har været morgenvært på ANR.

For tiden sidder hun ikke for bordenden og får folk til at grine - det gør hun til gengæld på scenen på Aalborg Comedy Club på Maren Turis Gade 6, og det har været på vej længe.

- Jeg tror aldrig, det har været et spørgsmål, om jeg skulle lave et show, men mere at jeg skulle tage mig sammen og få det gjort.

- Det er vigtigere bare at få det gjort i stedet for at gå og vente på, at det bliver perfekt. Så hellere bare prøve det af og se, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør, forklarer hun. Og derfor har hun stablet et testshow på benene, som kører alle tirsdage i november.

Kvinder kan være vildt sjove og mærkelige

Selvom Kirstine Richter altid har elsket at grine, og især har set meget op til sin far, som altid efterlod de mennesker han mødte på sin vej med et smil på læben, så har hun ikke altid turdet kaste sig ud i nye udfordringer.

Allerede før hun begyndte på sin uddannelse var hun nemlig model, og det tog et helt hold kollegaer på radiokanalen ANR, før hun forstod, at man sagtens både kan være pæn og stadig være alt muligt andet også.

Sarah Thun
Det var særligt kollegerne på ANR, der gjorde en stor forskel for Kirstine Richter - og der var gensynsglæde, da hun besøgte Camilla Gammelgaard i Boulevarden på ANR. Foto: Martin Damgård

- Vi gemte faktisk mit ansigt i starten, fordi vi gerne ville have, at folk skulle lære mig at kende fremfor kun at vurdere mig på, hvordan jeg så ud. Der begyndte jeg at tænke, at jeg kan andet end at se pæn ud, forklarer hun.

- Det var en vild udvikling, som jeg nok først blev bevidst om lang tid efter. Jeg begyndte at tænke over, hvor meget jeg havde ændret mig i forhold til at turde sige noget, turde være noget og turde være ligeglad med, hvad andre tænkte.

Sarah Thun
Kirstine Richter har mange jern i ilden for tiden, og det gør, at hun ikke helt ved, hvor hun skal slå sig ned henne. Foto: Martin Damgård

Hun oplever, at kvinder kan være vildt sjove og vildt mærkelige, men at mange har en tendens til at holde det tilbage af frygt for at en eventuel partner skulle finde det uattraktivt, men det giver hun ikke meget for.

- Det er sådan nogle biologiske og strukturelle ting, der fucker vores hjerne op. Vi kvinder har lidt svært ved at komme ud over det der med, hvad folk tænker. Vi har altid bare siddet på en stol til skoleballet og ventet på at blive budt op i stedet for selv at gå op og sige: Jeg vil danse med dig!

Selv orker hun dog ikke at kæmpe om at være sjovest i selskaber.

- Mænd har ligesom det der nature instict med at brøle højt - den kommer jeg ikke til at være med på. Der er vi forskellige, men det er godt, for så kan vi grine af hinanden, siger hun.

Fedt at blive ældre

Hun kan godt lide at finde de skæve vinkler på hverdagslivet, og så er det også vigtigt for hende at turde dele lidt ud af sig selv og tilføre showet noget dybde.

- Jeg håber, at man tager derfra med mere end bare tom latter, for det er det, comedy kan. Man kan snakke om nogle vigtige emner uden, at det bliver tørt og seriøst, fortæller hun.

I showet kommer hun derfor ind omkring ting, der har været smertefulde og gjort ondt, men også ting, der har været svære - som eksempelvis at skulle finde ud af, hvad man ville som 15-16 årig, og at skulle sortere i alle de muligheder, man har - også hvis man er så privilegeret at være pæn.

Sarah Thun
Kirstine Richter kalder det for et pretty privilege, at man måske har det nemmere, hvis man er pæn - men for hende var det en rejse, at turde gøre andre ting end bare at være pæn. Foto: Martin Damgård

- Jo ældre man bliver, jo bedre kan man nok reflektere over noget, der er blevet påduttet en - eller som man har påduttet andre, og som man bare har accepteret uden at sætte spørgsmålstegn ved det - og det er det fede ved at blive ældre, forklarer hun.

Hun har fundet en smutvej, man kan bruge, når det bliver for svært, og så har hun fundet ud af, at der ligger rigtig mange sjove scenarier og gemmer sig i de ting, der har gjort ondt.

Er du nysgerrig på Kirstine Richters smutvej, hendes fortid som model eller de udfordringer, der nu er blevet til sjove fortællinger? Så kan du altså stadig nå det på Aalborg Comedy Club. Det foregår 23. og 30. november klokken 19.30, og det koster altså bare 35 kroner.

Læs mere og køb din billet her.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...