Limfjordsbroen er en gammel dame og har derfor løbende behov for diverse reparationer. Og nu er tiden så kommet til, at klapmaskineriet skal have en tur, og det er lig med åbne broklapper om natten med trafikale begrænsninger til følge. Arkivfoto: Henrik Bo
Livet her

Klappen går nu op for Aalborg Kommune

Limfjordsbroen skal gennem nødvendig reparation og lukkes om natten

27. oktober 2017 kl. 12:02

AALBORG: Klappen går nu endelig op for Aalborg Kommune.

Det skal forstås på den måde, at Limfjordsbroen trænger til en nødvendig reparation, og derfor er det i en periode nødvendigt at åbne broklapperne.

Så det gode og velmente råd fra Aalborg Kommune til alle bilister og andre trafikanter er, at man skal benytte sig af enten Limfjordstunnelen eller smutte en tur over Kulturbroen, hvis man vil passere Limfjorden under eller over vandet, mens reparationsarbejdet står på.

Limfjordsbroen lukkes således hver nat fra mandag den 30. oktober til fredag den 3. november i tidsrummet fra klokken 01.00 til 05.00.

Dog har man besluttet at åbne midlertidigt hver nat klokken 03.00 for at afvikle en eventuel kø og dermed lade kørende og gående slippe gennem "nåleøjet".

I åben position

Aalborg Kommune henviser til, at klapmaskineriet - der aktiverer broklapperne - har ca. 80 år på bagen, og det kalder på en løbende vedligeholdelse.

Der skal udskiftes sliddele og andet maskineri, og det er kun muligt og tilgængeligt, når broklapperne er hævet helt op i åben position.

Derfor er man nødt til at spærre for trafikken i omtalte tidsrum med de gener, som det eventuelt kan kaste af sig for trafikanterne.

Og så kan man da kun håbe på, at der samtidig ikke bliver problemer med afvikling af trafikken igennem tunnelrørene.

Annonceret indhold

Nyeste