Aalborg-restauranten skulle besejre Strandhotellet Blokhus i kvartfinalen, og det blev en intens dyst

AALBORG: Konkurrencen "Bedst i Nordjylland" er nået til de nervepirrende kvartfinaler, hvor hele seks Aalborg-restauranter har sikret sig pladser. Den første til at forsvare æren var Mortens Kro, der onsdag aften pakkede køkkengrejet for at drage nordpå og tage kampen op mod Strandhotellet Blokhus.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Kokkene fra Strandhotellet Blokhus og kokkene fra Mortens Kro arbejdede side om side i køkkenet.

Kunne ligne en sikker sejr

Det har indtil nu kendetegnet samtlige dyster, at niveauet er tårnhøjt. Derfor har de duellerende restauranter ligget side om side i kampene, der ofte har måttet afgøres på point, fordi de vandt for to retter hver. Det blev dog ikke tilfældet i Blokhus, hvor Mortens Kro hev, det der ligner, en sikker sejr i land. De vandt nemlig for tre ud af fire retter over modstanderen fra Blokhus, men kampen var faktisk mere tæt, end man skulle tro, fortæller dommer Claus Kræmmergård.

- Begge restauranter havde et højt niveau og leverede både lækkert og flot mad. Der var ikke mange point imellem dem, og ved nogle retter var det faktisk så tæt, at få point kunne have tippet sejren, siger han.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Mortens Kro leverede ”påskeæg” med jomfruhummertatar og kaviar.

Alligevel synes han, at Mortens Kro er den rigtige vinder af første kvartfinale:

- De var opfindsomme og legede med det hele. Retterne var både kreative og visuelle, og så smagte de rigtig godt. Selvom begge restauranter var super gode, så var Mortens Kro bare lidt bedre, fortæller Claus Kræmmergård.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Der blev serveret mange lækre retter ved kvartfinalen. Her Wagyu filet med friteret østers og porsesnaps.

Duft af Nordjysk Forår

Aalborg-restauranten havde sammensat en helt særlig menu, som havde fået titlen "Duft af Nordjysk Forår", og den faldt altså i god jord hos dommerne. Som snack serverede de et påskeæg med tatar af Læsø jomfruhummer og kaviar samt en Wagyu-filet fra Nibe med friteret østers og porsesnaps. Forretten bestod af vestkyst pighvar med tilbehør i mange afskygninger som for eksempel friskrørt stenbidderrogn. Som hovedret kunne dommerne sætte tænderne i lam og tilbehør fra Thy Nationalpark og Vildmosen, og som afslutning serverede de hvid chokolade med rabarberkompot og kiks samt en dessert bestående af rabarber, iscreme, lyserøde macarons og chokoladesauce.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Forret fra Mortens Kro: Flager af pocheret vestkyst pighvar med hvide asparges, friskrørt stenbidderrogn, sifon af græsmælk og dildolie. Privatfoto

Mortens Kro har med menuen sikret sig en plads i de kommende semifinaler, hvortil man med rimelighed kan have høje forventninger.

- Der har været et højt bundniveau i hele konkurrencen. Alle har leveret og været super dygtige, men man kan godt mærke, at vi er nået til kvartfinalerne. Nu er det de bedste af de gode, der er tilbage, siger Claus Kræmmergård og afslutter:

- Det er i det hele taget sjovt at være med ved den her konkurrence. Det er en unik oplevelse, når to dygtige nordjyske restauranter bliver sat over for hinanden på sådan en aften. Det er virkelig fedt.

De næste kvartfinaler finder sted den 11. april, hvor Tabu møder La Locanda og Studie 4 tager imod Bryghuset Vendia fra Hjørring.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Der blev tænkt kreative tanker og arbejdet med lækre retter i køkkenet.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...