Lau Aaen er imponeret over regeringstoppens mimeri.
Livet her

Klumme: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Lau Aaen skriver satiriske og fiktive klummer med nordjysk perspektiv og et skarpt blik for den omkringliggende verden

16. september 2023 kl. 14:30

AALBORG: Jeg har aldrig oplevet noget lignende.

Det er fabelagtigt, det her.

Man blev først lidt paf, da Frederiksen, Løkke og Ellemann vadede ind på scenen i Musikkens Hus, udklædt som franske mimere, men trioen gør det aldeles glimrende. Alle tre veloplagte regeringstoppe i stribet antræk med baskerhue, partifarvet tørklæde, hvid ansigtsmaling og sirligt påmalede overskæg.

Meget gennemført.

Lige nu mimer de problemerne med supersygehuset i Aalborg. Mette er 36 kilometer udskiftningsmodne rustne vandrør, Lars er drivvåd isolering og Jakob er noget sjusket facademurværk på en stålkontruktion uden tilstrækkelig bæreevne.

Alle udfordringer, internationale, nationale og lokale, tages under ambitiøs mimebehandling. Der er oceaner af nytænkning, alvor, ansvar, overskud og selvironi på den scene.

Nu mimer de vildt fejlagtige ejendomsvurderinger. Så er de en afskaffet helligdag, rekrutteringsproblemer i plejesektoren grundet lønefterslæb og utidssvarende arbejdsforhold, og nu mimer de, at arbejde ikke nødvendigvis skal være lystbetonet.

Og vups, så er de en israelsk våbenproducent og en ustyrlig indkøbsstyrelse. Jakob er en lidt forhastet beslutningsproces, Mette mimer en afvisning af bevidst vildledning af Folketinget. Det er befriende afvæbnende, det her. Sikke de kan. Det er mere tydeligt end nogensinde, hvorfor de tre er gået i regering sammen.

De ser i øvrigt alle tre meget frem til den undersøgelse, mimer de.

Man kan selvfølgelig ikke rigtig stille spørgsmål under et mimeshow, men det er heller ikke nødvendigt. De kommer helt selv omkring det hele. Nu mimer de f.eks. den kommende tredje Limfjordsforbindelse over Egholm. Mette og Jakob er trængselsproblemer ved de eksisterende tunnelrør. Lars er en truet odder. Det gør han faktisk godt. Han er fænomenal i den rolle.

Ja, det er de allesammen. Man når ikke at grine færdig, før de er videre. Vidunderlig veloplagt præstation af hele ensemblet. Udsyn, fremsyn, ansvar, og vi griner sammen, alle sammen, sammen om et bedre Danmark.

Så for den, nu mimer de utilbørlig behandling af religiøse genstande med væsentlig betydning for et trossamfund. Det har ikke noget med ytringsfrihed at gøre, mimer de. Og så mimer de at 80% af danskerne skal kunne se sig selv i klimapolitikken og noget om udskudte klimakrav til dansk landbrug, som faktisk er det mest klimavenlige i verden.

Og nu mimes skimmelsvamp på folkeskoler, aflyste operationer og besparelser i kommunerne. Det er nogle af de udfordringer, der skal løses, helt sikkert, og det ville man skam også gerne, mimer man. Men man skal bare også passe på med at puste til inflationen.

Det mimer man også.

Nok er det underholdende, men det er trods alt også historisk ansvarligt mimeri, det her.

Annonceret indhold

Nyeste