Formand for Frejlev Samråd, Ruth Christensen; er en af dem, der selv har oplevet de unge knallertbøller. Foto: Torben Hansen
Livet her

Knallertbøller hærger oplandsby

Beboere frygter, det kun er et spørgsmål om tid, før det går galt

03. september 2022 kl. 19:09

FREJLEV: "Hvor er forældrene henne?", "de scootere skal bare tages fra de drenge", "børn, gamle og dyr må springe for livet" og "det er formentlig blot et spørgsmål om tid, før det går rigtigt galt".

En gruppe unge på scootere - eller knallert 45 - kører i øjeblikket så hasarderet på stier og veje i Frejlev, at byens Facebook-gruppe, Frejlev By 9200, er fuld af kommentarer fra bekymrede borgere.

Og det har Ruth Christensen, som er formand for byens samråd, også noteret sig.

- Jeg oplevede det selv fredag aften, da der pludselig var nogen, som kørte ud foran min bil med en bobslæde på slæb efter deres knallert. De så sig hverken til den ene eller den anden side, så var jeg kommet bare et øjeblik før, havde jeg ramt dem, fortæller hun.

Poul Bundgaard, som bor i Lannerparken, er også rystet over de unges adfærd

- Fredag aften mødte jeg en to - tre stykker nede ved Rema i bymidten. Og en ting var, at der var to på en knallert, og at ingen af dem havde styrthjelm på. Men mit indtryk var desværre også, at de legede "kylling" og trak over i min vejbane, hvor de først undveg i sidste øjeblik, forklarer han.

Poul Bundgaard frygter, det går helt galt en dag. Foto: Torben Hansen

Oplevelsen forskrækkede ham selvfølgelig, og derfor håber han, at forældrene til de pågældende unge vil tage en alvorlig snak med deres børn.

- Jeg ved ikke, om de kommer fra Frejlev eller Svenstrup. Men vi har set flere af dem før, og derfor ved vi efterhånden, at de altid kører stærkt og ulovligt. Så det er formentlig kun et spørgsmål om tid, før det går galt, påpeger han.

Ifølge politikommissær ved Nordjyllands Politi, Simon Hjorth Jakobsen, er man obs på problemerne med de unge knallertkørere.

- Det er desværre et landsdækkende problem, og derfor lavede vi også et Facebook-opslag for halvanden uges tid siden, hvor vi opfordrede forældrene at tage et ansvar for, hvad det er, de unge går og laver, forklarer han.

Politiet kan både konfiskere de ulovlige knallerter og uddele bøder, men selvom de laver kontroller på skoler og stisystemer med jævne mellemrum, er der begrænsede ressourcer til indsatsen.

- Jeg arbejder i forebyggelsesafdelingen, hvor vi kører ud for at være præventive. Men er det sådan, at man har nogle akutte situationer, hvor man er bange for færdselssikkerheden eller bange for at køre en ned, sender vi selvfølgelig en patrulje ud, siger Simon Hjorth Jacobsen.

Annonceret indhold

Nyeste