Mette Mulbjerg Bech står bag nyt plastfrit alternativ

AALBORG: Tag dit eget glas eller en bøtte med og fyld det på, du skal bruge. I mange storbyer er det en velkendt måde at købe ind på.

Her i Aalborg har vi dog indtil nu måttet kigge langt efter muligheden for at slippe for supermarkedernes ofte store mængde emballage. Men ikke mere.

- Nogen kalder mig modig, men jeg synes, det må prøves, siger Mette Mulbjerg Bech.

Hun har netop åbnet byens første emballagefri købmandsforretning Zero Waste Aalborg i Brandstrupsgade 12. I første omgang satser hun på tørvarer, som mel, gryn og pasta, men senere er det tanken, at der også skal komme f.eks. eddiker og olier og noget frugt og grønt, ligesom hun har planer om at lave et samarbejde med firmaet VeganDóttir, der har en vegansk madvogn ved Råt & Godt på Hjulmagervej.

- Jeg kommer til at prøve mig lidt frem og så mærke efter, hvad kunderne gerne vil have, forklarer hun.

Katrine Schousboe
Det er egne oplevelser med at leve uden emballage, der har fået Mette Mulbjerg Bech til at åbne butik. Privatfoto

22-årige Mette Mulbjerg Bech har i flere år arbejdet i forretning, men det er første gang, hun skal være selvstændig. De seneste uger har hun derfor haft travlt med at sætte sig ind i regler og paragraffer, men hun vil også trække på sin personlige erfaring med at forsøge at reducere plastmængderne.

- Jeg har altid levet ret sparsommeligt, når det kommer til emballage, men selve zero waste-tanken er ret ny for mig, jeg har vel levet efter det et års tid. Og min lyst til at åbne butikken kommer af, at jeg har oplevet, det kan være lidt besværligt, og så må man jo gøre noget ved det - og det blev så at lave en butik, konstaterer hun.

I første omgang forventer hun ikke at kunne leve af det nye koncept. Men drømmen er, at ideen får så meget luft under vingerne, at hun en dag kan dække alle de varer, man har brug for i en hverdag - fra fødevarer til køkkenting.

- Jeg har allerede fået en del henvendelser på sociale medier fra folk, der hilser butikken velkommen. Flere har skrevet, at de selv havde overvejet muligheden af at lave noget lignende, men ikke taget skridtet. Nu har jeg gjort det, siger hun med smil i stemmen.

Zero Waste Aalborg har åben mandag kl. 13-18, onsdag og fredag kl. 10-18 og lørdag kl. 10-14.

Katrine Schousboe
Den nye butik i Brandstrupsgade har åben mandag, onsdag, fredag og lørdag. Privatfoto
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...