Christian Nurup er køkkenchef i Restaurant Bühlmann på Hotel Scheelsminde i Aalborg.

AALBORG: Christian Nurup kommer oprindeligt fra Aarhus og har haft det meste af sin kokke-karriere i København. Han flyttede til Aalborg med sin bedre halvdel i 2019, og sammen har de en søn på ét år.

Christian Nurups madstil er ifølge eget udsagn både præget af hans egen smag og de steder, han har arbejdet - såsom Søllerød Kro og Restaurant Kul. Så gæster på Hotel Scheelsminde vil finde en blanding af franske klassiske teknikker, asiatiske smage og nordiske filosofier afspejlet i menukortet

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Er ikke rigtig aalborgenser, så for mig betyder Aalborg arbejdet her på Scheelsminde og mit hjem i Gug med min familie.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Jeg arbejder rigtigt meget, så det sted, der betyder noget særligt for mig, er selvfølgelig mit hjem, men nok så meget hotellet, hvor jeg bruger allermest tid og energi.

Ellers er Østerådalen et sted, jeg bruger meget til at gå ture og plukke urter til restauranten - specielt her i forårstiden, hvor alt begynder at gro

Susanne Justsen
Christian Nurup har haft det meste af sin kokke-karriere i København. Han flyttede til Aalborg i 2019. Foto: Kim Dahl Hansen

Hvad er din favorit på dit menukort?

Ha ha, det er altid svært at vælge mellem sine retter, men p.t. er det nok en ret med norsk laks, som vi modner i soja og griller med honning nede fra vores have og serverer med en sauce på kærnemælk, citrus, olivenolie og honning. Jeg synes, at den meget godt viser stilen, jeg gerne vil have her på stedet; laksen, som er et nordisk produkt, men har det asiatiske islæt - lidt som sushi - og så med en sauce som har kærnemælk, et meget dansk produkt, og kombineret med en sauce, som stammer fra Sydamerika med lime, honning og olivenolie.

Jeg synes, det arbejder godt sammen og virkelig viser fusionsmad på den bedste måde, hvor alle råvarerne arbejder sammen og danner en god ret, hvor ingen af tingene overdøver hinanden, men bare smager godt.

Hvordan ser du fremtiden for Aalborgs restaurantliv?

Jeg håber og forventer, at restaurantbranchen (i Aalborg, red.) vokser og bliver mere etableret på den danske restaurantscene, sådan at der kommer flere gode restauranter, så jeg ser en lys fremtid for de aalborgske restauranter.

Jeg håber, at folk har savnet at spise ud så meget, at de virkelig tænker over, hvor stor en gave det er, at man kan gå ud og spise, og at de derfor har lyst til at bruge flere penge og går på de lidt bedre restauranter, hvor kvalitet og passion bærer oplevelsen.

Susanne Justsen
Når man går på restaurant, skal man være åben over for, hvad der skal ske og hvilke retter og vine, der serveres, mener Christian Nurup. Foto: Kim Dahl Hansen

Hvad skal der til for at man som gæst får en god spiseoplevelse?

For mit vedkommende synes jeg at, man som gæst skal være åben og ikke komme ind med et kritisk syn på alt og alle.

Har selv spist på de bedste restauranter i verden (The Fat Duck, El Celler de Can Roca, Geranium osv.), og når man skal på restauranter, som er anmeldt godt, så er det klart at man har store forventninger, men hvis man kommer ind med det mål for øje at finde fejl, så bliver det aldrig en god spiseoplevelse, uanset hvor god maden og servicen er.

Så for mig er de bedste spiseoplevelser dem, hvor jeg selvfølgelig har glædet mig til at komme, men er åben over for, hvad der skal ske og hvilke retter og vine, der kommer.

Susanne Justsen
i sin madlavning kan Christian Nurup godt lide at blande franske klassiske teknikker, asiatiske smage og nordiske filosofier. Foto: Kim Dahl Hansen
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...