Aalborgs caféer og kaffebarer byder på en masse lækre og kølige drikke i sommervarmen. Foto: Lasse Sand
Mad & Drikke

Køl af i sommervarmen: 5 steder hvor du kan få en lækker sommerdrik

Solen bager, og du har brug for en læskende drik til at slukke din tørst og køle lidt ned. Hvor går du hen? Vi giver dig svaret

26. juli 2019 kl. 10:55
Opdateret kl. 12:20

AALBORG: Byen er fyldt med hyggelige caféer og kaffebarer, der i sommermånederne tilbyder et væld af lækre, kolde drikke. Vi guider dig gennem junglen af muligheder med nogle bud på, hvad du kan nyde i sommervarmen.

Behag Din Smag, Husets iskaffe

Kaffebaren har siden 2004 specialiseret sig i kvalitetsbønner og godt håndværk, og de har et helt menukort med forskellige typer iskaffe. Husets iskaffe er 100 procent økologisk, siruppen er hjemmelavet, og drikken indeholder halvt så meget sukker som en almindelig iskaffe. Den er skabt som et alternativ til de meget kalorietunge af slagsen - og så smager den ikke af hverken karamel eller hasselnød men af kaffe.

Behag Din Smag er mestre i kaffe i alle afskygninger - også den iskolde af slagsen. Foto: Lasse Sand

Joe & The Juice, Friis, Go Away Doc med citron

Med et overvældende antal juicer at vælge imellem, spørger vi juicebarens manager, Marcus Mosgaard Christensen, om en anbefaling. Han siger, at sommerjuicen er en Go Away Doc tilsat citron. Den indeholder normalt ingefær, æble og gulerod, og Marcus synes den bliver endnu bedre med lidt tilsat syrlighed. På Joe & The Juice bliver man spurgt om sit navn, når man køber juice, og det er ifølge Marcus for at give en mere personlig oplevelse, så man føler sig taget imod som gæst, når man sidder i deres bløde lænestole og slubrer juice eller smoothie.

Marcus Mosgaard Christensen fra Joe & The Juice anbefaler en Go Away Doc tilsat citron. Foto: Lasse Sand

Kochs Kaffebar, Jordbær/bananmilkshake

I Budolfi-enden af Algade finder du det familiedrevne kaffehus, der efterhånden er blevet en fast del af gågaden og løbende er blevet udvidet, siden det åbnede i 2013. Senest har de tilføjet en tagterrasse til førstesalen, hvor du med fordel kan nyde deres jordbær/bananmilkshake. Den er lavet på både frosne jordbær og jordbær-is, og så kommer der frosne hindbær på toppen.

Hos Kochs Kaffebar kan du eksempelvis tage en milkshake med ud på deres nye tagterasse. Foto: Lasse Sand

Café Peace, Mojito

Hos Peace på Boulevarden er der plads til alle. De har gjort det til en del af deres koncept at rumme så mange forskellige mennesker som muligt, og de siger både ja til amning og barnevogne samt hanekam og tatoveringer. Tjeneren Simone Kjølby anbefaler, at du slukker tørsten i en Mojito, som består af lys rom, rørsukker, mynte og lime toppet med danskvand.

- Sidste år ville alle have Aperol, men nu er vi gået tilbage til klassikerne. Den her er altid et hit, siger hun.

Må der gerne være alkohol i din sommerdrik, så kan du også svinge forbi Café Peace og køle ned med en Mojito. Foto: Lasse Sand

Den Nordjyske Ambassade, Nordic Elderflower

Efter en periode som Nordisk Ambassade, har baren i Jomfru Ane Gade fået lokalt koncept. De har rykket mere nordjysk spiritus ind i baren, fyldt hanerne med Thy-øl og udsmykket væggene med kendte nordjyder. Her kan du få hus-drinken Nordic Elderflower, der er lavet med nordjysk hyldeblomstlikør, som bidrager til, at drinken bliver frisk uden at være for sød. De har i øjeblikket et tilbud med to ens cocktails for 59 kr. som tilmed gælder hele natten.

Vil du nyde en mere lokal sommerdrink, så er Den Nordjyske Ambassade et bud. Du kan eksempelvis prøve deres Nordic Elderflower. Foto: Lasse Sand
Annonceret indhold

Nyeste