Samtidig udvider hun bemandingen i IsVærftet, der byder på et utal af specialiteter og is fra Ryå

AALBORG: Lige siden Lene Koldkjær Decker åbnede sin isbutik, IsVærftet, har butikken været i en rivende udvikling, både hvad angår mængden af varer og varesortimentet på hylderne.

Den udvikling fortsætter IsVærftet med, eftersom der i Kristi himmelfartsferien bliver lanceret en ny type vaffelis, fortæller indehaveren.

- Det er en vaffelis, hvor gæsten vælger sin yndlingskugle, og så lægger vi en Aalborg Chokoladen-flødebolle oveni, omkranser den med vaniljesoftice og drysser en smule crunch på toppen, fortæller Lene.

Senere på sommeren har hun planlagt en dessert til dem, der ikke vil have desserten alt for sød.

- Når jordbærsæsonen kommer, laver vi en dessert med udgangspunkt i en isbåd. Den fylder vi med vaniljesoftice, pynter med balsamico-creme og topper med danske jordbær.

Selvom nye produkter kan tiltrække opmærksomhed, så er der også nogle, der trækker gæster til, uanset hvor længe der går. Det er blandt andet IsVærftets velkendte koldskålsis.

- Koldskålsisen har været et hit fra begyndelsen, så den er der ingen grund til at fjerne fra menuen, siger Lene Koldkjær Decker.

Frederik Marcus Overgaard
Som en del af udviklingen tilbyder IsVærftet gaveæsker med våde varer, der er tilpasset den røde og den blå student eller studine. Foto: Frederik Overgaard

Noget for enhver smag

Da butikken slog dørene op for første gang i juli sidste år, var det til en butik, der fokuserede på dens isprodukter og varme drikke, mens enkelte produkter blev placeret med god afstand til hinanden, således at hylderne blev fyldt ud.

Situationen er en anden i dag. Hylderne er fyldt til randen med specialiteter, som er umulige eller svære at finde i andre butikker i både Aalborg og resten af landet.

Frederik Marcus Overgaard
Foto: Frederik Overgaard

Specialiteterne har også givet Lenes forretning en kant og mulighed, som ikke ville være muligt uden den type af produkter og udvalg.

- Vi laver efterhånden mange gavekurve. Det begyndte, da jeg blev bedt om at lave en stor kurv til en virksomhed, hvor jeg skulle blande en masse af de gode produkter, fortæller Lene Koldkjær Decker.

- Siden er virksomheden kommet igen og igen for at købe større og mindre gavekurve. Idéen har spredt sig som ringe i vandet, og derfor kunne jeg lige så godt selv investere i gavekurve og gøre det til en del af konceptet.

Frederik Marcus Overgaard
Som de eneste i Aalborg kan Lene Koldkjær Decker pryde sine hylder med Anker Chokolade, der er stiftet af Michelin-kok og chocolatier, Mikkel Anker, og madelskeren, Martin Nørregaard. Foto: Frederik Overgaard

Sommeren kalder på mandskab

Lene traf en utraditionel beslutning, da hun stiftede sin isbutik. Forretningen skulle i modsætning til traditionelle isbutikker have åbent året rundt.

Selvom forretningen har kunnet køre rundt hen over vinteren, så er der ingen tvivl om, at Lenes forretning har sine bedste dage, når vejret er godt.

Frederik Marcus Overgaard
Indehaveren af IsVærftet nyder, at vejret atter er til at nyde en kop kaffe, en is, et glas vin eller en flødebolle på stedets terrasse på Stjernepladsen med udsigt til Musikkens Hus. Foto: Frederik Overgaard

Derfor har hun udvidet personalet fra fire til ti, som skal være med til at hjælpe til med den daglige drift og ved specielle arrangementer.

IsVærftet har åbent alle dage fra kl. 11-20, men i løbet af sommeren vil åbningstiderne gradvist blive udvidet til senere på aftenen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...