Selvom kollegie nu skal nedlægges, og det generelt er sværere at leje ungdomsboliger ud, så bygges der stadig boliger, som er rettet mod de unge

AALBORG: Det er blevet betydeligt lettere at finde en ungdomsbolig i Aalborg. Og forklaringen er enkel. Der er nu opført i alt 8000 støttede ungdomsboliger plus privat byggeri, der retter sig mod samme målgruppe.

Kombineret med et faldende antal studerende, så er det til gengæld også blevet sværere at leje ungdomsboliger ud. Det får nu konsekvenser for en byens ældre kollegier, der nu skal nedlægges grundet tomgang. Der er tale om Aalborgkollegiet, der er en selvejende institution, og som består af 45 stk. 1-værelses boliger og 2 stk. 1½-værelses boliger.

Jesper Schouenborg
Aalborgkollegiet skal nu nedlægges, da det er blevet svært at leje boligerne ud. Foto: Claus Søndberg

- Det her er jo den traditionelle og noget ældre type kollegie, hvor du har et lille værelse, som du er på og fælles køkken. Og selvom det også kan noget, så har vi nok forvænnet de studerende i Aalborg til, at de kan få noget, der er bedre. Det er så derfor, at man har haft udfordringer med at få det her udlejet. Placeringsmæssigt ligger det ok, siger by og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V).

Han peger på flere årsager til, at det nu kommer så vidt, at man må lukke et kollegie ned.

- Den visionære politik, der har været ført i mange år gør, at der generelt er godt med ungdomsboliger af høj kvalitet, og det betyder, at man søger mod den gode kvalitet. Og så er det klart, at hvis der er et faldende antal studerende, så kan der blive en afmatning.

By og landskabsudvalget har på et møde torsdag godkendt, at at kollegiet nedlægges, og at ejendommen sælges, men formelt er det Bolig- og Planstyrelsen, som foretager den endelige vurdering og godkendelse af salget.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...