Ejeren af Kirk Gallery, Lene Kirk, viste nogle af gavlmalerierne i Vestbyen frem for interesserede aalborgensere og ikke mindst for Hammerslags kamerahold

AALBORG: Selvom begivenheden først blev delt på de sociale medier et lille døgns tid i forvejen for Kirk Gallerys Street Art Walk, så var en stor gruppe interesserede aalborgensere mødt op på Absalonsgade til turens start.

Gavlmalerierne er med til at give byen en mere kulturel vibe, mener Lene Kirk, der gladeligt viste den fremmødte flok rundt til udvalgte motiver på forskellige bygninger i Vestbyen.

Camilla Gammelgaard
Wes21 & Onurs værk "Big Catch" i Dannebrogsgade er en af de mest omtalte og delte i verden. Foto: Lasse Sand

- Street art malerierne er sammen med Musikkens Hus, Utzon Center og hele den flotte havnefront med til ændre byrummet i Aalborg fra at være industriby, som det var, da jeg kom, til at blomstre op som en kulturel by, siger hun.

Den særlige rundtur blev en realitet, efter produktionsholdet bag DRs program Hammerslag tog kontakt til Lene Kirk. De er nemlig begyndt at vise flere klip fra de byer, som de befinder i, og det glæder galleriejeren.

- Jeg synes, det er fedt, at de viser noget mere af bymiljøet i Aalborg, fremfor det bare er de huse, som de skal vurdere, siger hun.

Camilla Gammelgaard
Her er det Conor Harringtons værk i Helgolandsgade. Foto: Lasse Sand

Der er over 50 gavlmalerier i Aalborg, og der kommer snart endnu flere til. På galleriets Street Art Walk kom de fremmødte forbi Conor Harringtons værk i Helgolandsgade, Wes21 & Onurs værk "Big Catch" i Dannebrogsgade og Bezts værk "Meeting her Parents" i Absalonsgade. Og det giver noget helt særligt at tage sig tid til at stoppe op og kigge på dem.

Man kan finde en oversigt over byens mange gavlmalerier ved Visit Aalborg, og så kan man lave sin egen tur rundt, anbefaler Lene Kirk.

Det er endnu ikke besluttet, hvornår man kan se Hammerslags program fra Aalborg.

Camilla Gammelgaard
Lene Kirk har svært ved at pege på favoritter blandt byens gavlmalerier. Turens udvalgte ligger dog i hendes top 10, siger hun. Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...