Mutation Week blander kunstarter på kryds og tværs for at udvikle nye, spirende kunstnere. Foto: Simon Bendix
Det sker

Kom gratis til festival for drama, kunst og musik

Nu har du chancen for at opleve Aalborgs spirende talenter

19. august 2022 kl. 09:07

AALBORG: Det er ikke nok bare at være en platform for udviklingen af den lokale talentmasse indenfor drama, kunst og musik. Det er i hvert fald holdningen bag Mutation Week, der i disse dage sætter rammerne for, at 16 unge, lokale undergrundskunstnere kommer ud af deres vante rammer og ind i en ny kontekst, hvor de skal krydse grænserne til hinandens kunstarter.

Initiativtagerne bag er Det Hem'lige Teater, Kunsthal Nord, KORMA og Huset i Hasserisgade, der har en fælles ambition om at løfte det kunstneriske vækstlag i Nordjylland.

En nødvendighed, mener de.

- Vi er i Nordjylland nødt til at skabe nogle rammer og netværk for landsdelens kunstnere, så de får de bedst tænkelige muligheder for at være nytænkende og nyskabende i deres produktion. Vi kan allerede se eksempler på, hvordan professionelle kunstnere bliver bedre til at overtræde tærsklen til andre kunstformer. Vi ser det som vores opgave med Mutation Week at lære vækstlagets kunstnere at gøre det samme allerede i starten af deres kunstneriske løbebane, skriver de i en pressemeddelelse.

I år er der udvalgt 16 deltagere med forskellige kunstneriske baggrunde inden for scenekunst, performance, billedkunst og musik.

De 16 kunstnere skal i dagene 14.-18. august arbejde i fire grupper med at skabe unikke kunstneriske produkter, forestillinger, udstillinger og performances, som fredag 19. august vil kunne opleves af publikum på Huset i Hasserisgade.

- Det er vigtigt at byens borgere får mulighed for at møde den eksperimenterende kunst, skriver de i pressemeddelelsen.

Disse nye kunstnere kan du opleve i eftermiddag og aften til Mutation Week på Huset i Hasserisgade:

Al Jacobi

Amalie Dallerup

Benazir Torres

Caroline Frandsen

Christoffer Ankersen

Emilie Maj Nielson

Frederik Vigil

Jan Sedlak

Johanne Lund

Kamilla Mez

Mads Lang

Mathilde Marie Pedersen

Pernille Dige Weltz

Rikke Bogetoft

Sandro Masai

Tasja Langhoff Dahlstrøm

Det er gratis at deltage som publikum i den tværkunstneriske festival. Du kan læse mere om Mutation Week på Facebook-begivenheden for festivalen.

Annonceret indhold

Nyeste