Hechmann Starters er træning med plads til alle, og hvor det skal være sjovt at få sved på panden

AALBORG: Daniella Guldhammer og Thomas Olesen står for træningen på det nye gå- og løbehold i Aalborg, Hechmann Starters. De er rutinerede maratonløbere og har begge været igennem et forløb med vægttab og opstart af løb. Nu deler de ud af deres erfaringer og hjælper andre med at komme godt i gang med et mere aktivt liv.

Camilla Gammelgaard og Laura Guldhammer
De professionelle trænere er klar med øvelser og ruter, som kan hjælpe holdet i form.

Det kan være en udfordring i sig selv at komme i form, og det bliver som regel endnu sværere at finde motivationen, hvis man kommer skidt fra start, ligesom mange bliver demotiverede af at træne alene. Det er grunden til, at Daniella Guldhammer og Thomas Olesen har startet træningsholdet, der skal få hevet flere op fra sofaen.

- Vi er kommet godt fra start og har allerede flere medlemmer, og det overraskede os faktisk en lille smule, for aalborgensere kan godt virke lidt tilbageholdende og nervøse for at starte ud med at træne med andre, som de ikke kender. Det var også en af grundene til, vi startede Hechmann Starters, fordi vi vil gerne hjælpe folk med at komme ud og i gang, fortæller Daniella Guldhammer.

Hun og Thomas Olesen har begge været igennem et forløb med vægttab og opstart af træning, og de ved derfor, hvor vigtigt det er at få en god oplevelse. Det er også grunden til, at de arbejder ud fra en vision om, at det skal være sjovt, og at fællesskabet skal være motiverende.

Camilla Gammelgaard og Laura Guldhammer
Holdet er sat i værk for, at man har nogen at træne sammen med.

- Det er mega hårdt at starte op, men man får det bare så meget bedre af det. Vi vil rigtig gerne have fat i de folk, som måske sidder lidt fast, siger hun.

Træningen tager udgangspunkt i Hechmann Running og Hechmann Walking og bliver suppleret af forskellige øvelser. Begge trænere løber selv med, og de fortæller, at der tages hensyn til den enkelte i gruppen undervejs, så man skal ikke være nervøs for at deltage.

- Det er fedt koncept, når man kommer i gang. Det kan måske virke fjollet at lave en masse øvelser alene, men det er det ikke, når vi gør det i flok, så lad os gøre det sammen, siger Daniella Guldhammer.

Der er træning en gang om ugen, det er gratis at prøve og kræver ingen tilmelding. Det er bare at møde op onsdage klokken 18 i Kildeparken ved indgangen ved Gammel Kærvej.

Camilla Gammelgaard og Laura Guldhammer
Holdet mødes i Kildeparken, og så går det løs med træning.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...