Det er på denne strækning, de ny busser skal køre.
Livet her

Kom med din mening om de nye busser

Planerne for +Bus sendes i høring i dag fredag 1. juni

01. juni 2018 kl. 15:06

AALBORG: Så er det nu, du skal komme med din mening om de ny +Busser og den 12 kilometer lange ny busrute fra Vestre Fjordpark til det ny Aalborg Universitetshospital.

Planerne for Danmarks første BRT (Bus Rapid Transit) sendes nemlig i dag 1. juni i offentlig høring frem til 31. august. Det betyder, at borgerne i Aalborg Kommune kan komme med inputs til de ændringer, der kommer i byrummet og vejnettet langs den 12 km lange strækning fra Vestre Fjordpark over midtbyen til Nyt Aalborg Universitetshospital.

Aalborg Kommune holder hen over sommeren borgermøder og gåture langs dele af strækningen i forbindelse med høringsperioden, der altså begynder i dag 1. juni.

BRT (Bus Rapid Transit), som er en højklasset busforbindelse, er ifølge borgmester Thomas Kastrup-Larsen et vigtigt led i Aalborgs fremtidige vækst:

- Vi har behov for at styrke den kollektive trafik, så det bliver nemt at komme til arbejde, til indkøb, til fritidsaktiviteter og forskellige oplevelser rundt om i byen. Et højklasset BRT-system vil løfte byens mobilitet og give Aalborg en trafikal rygrad tværs igennem de største vækstområder, siger Thomas Kastrup-Larsen.

I høringsperioden vil der være rig mulighed for at høre mere om den fremtidige BRT og byudviklingen langs strækningen. Der bliver bl.a. fire borgermøder og fire guidede gåture:

26. juni: Borgermøde for Universitetsområdet i Gigantium kl. 19-21. 27. juni: Borgermøde for Vestbyen i Haraldslund Vand og Kulturhus kl. 19-21. 2. juli: Guidet gåtur langs BRT-strækningen i Universitetsområdet kl. 19-20. 5. juli: Guidet gåtur langs BRT-strækningen i Vestbyen kl. 19-20.15/. august: Guidet gåtur langs BRT-strækningen i Østbyen kl. 19-20.16. august: Guidet gåtur langs BRT-strækningen i Midtbyen kl. 19-20. 20. august: Borgermøde for Østbyen på Aalborghus Gymnasium kl. 19-21. 21. august: Borgermøde for Midtbyen på Studenterhuset kl. 19-21.

Annonceret indhold

Nyeste