Ifølge bestyreren skal baren være stedet, hvor der er plads til mangfoldighed og rummelighed

AALBORG: Det er kun småting, der mangler, før Martin Christensen er klar til at slå dørene op. Indgangspartiet er ved at blive malet, og der skal hænges nogle skilte op, men fra fredag går det løs, når QBAR åbner. Aalborgs nye LGBT+venlige bar.

QBAR ligger i Retros gamle lokaler på Ved Stranden. Men selvom QBAR er ny, er det ikke nyt med LGBT+venlige fester i lokalerne.

Thomas Christensen
Baren råder også over et stort industrikøkken, og det er derfor også tanken allerede nu, at QBAR også kommer til at afholde jule- og påskefrokoster, fortæller Martin Christensen. Foto: Bo Lehm

Som optakt til Aalborg Pride, har der nemlig været afholdt DJ Battles med stor succes, og det var de fester på Retro, der fik bestyrer Martin og ejeren Søren til at tænke, om baren skulle udvikle sig i den retning.

- Det har bare været så glade, dejlige og gode fester, at det har smittet af, og vi har tænkt, om det kunne give mening at føre det videre, forklarer bestyrer Martin Christensen, der også er forperson for Aalborg Pride.

- Det var helt vildt så stor en opbakning, og så meget støtte vi fik til det. Der var proppet med mennesker, og vi har fået vanvittigt mange tilbagemeldinger på, det var det bedste, og at alle har været glade.

Thomas Christensen
Foto: Bo Lehm

En bar for alle

Men selvom QBAR måske kommer ud af et ønske om at drive en LGBT+venlig bar, understreger Martin Christensen, at QBAR ikke kun er for LGBT+-personer. Det er for alle.

- Du kan være, hvor end du har lyst på spektret. Du skal bare acceptere, at her er der fred, og at det er et frirum, forklarer han.

- Det er en LGBT+bar, men det er ikke det, det handler om. Vi rummer mangfoldighed, og vi rummer de mennesker, der rummer mangfoldighed.

Thomas Christensen
Foto: Bo Lehm

God beliggenhed

Ifølge Martin Christensen har der også været mange, der har været glade for beliggenheden. QBAR kommer nemlig til at ligge inde i en gård – nogle hundrede meter væk fra Jomfru Ane Gade, hvor det ikke altid er lige nemt at være som LGBT+person.

- Der er nogle, der har svært ved at gå i fred, når de går på gaden. Desværre. Men sådan er det stadig.

Så kan vi holde nok så meget pride, og vi kan gøre nok så mange ting, og vi kan alle gå og synes, det er så nemt i dag, men det er bare ikke helt rigtigt.

Thomas Christensen
Foto: Bo Lehm

- Når man taler med de her personer, hører man, de stadig bliver spyttet på, de får tæsk og bliver truet på livet. Det skræmmer mig i min grundvold. Det er forfærdeligt.

- Selvfølgelig og heldigvis er der nogle ting, der flytter sig, det går bare ikke hurtigt nok, hvis du spørger mig.

Thomas Christensen
Foto: Bo Lehm

Barsortiment justeret

Foruden de nye grønne farver og lidt skilte, er der også blevet kigget på barkortet, forklarer Martin.

- Vi fjerner noget af det mere fancy pancy gin. Vi er godt klar over, en stor del af miljøet er studerende og unge mennesker, som ikke har den store tegnebog. Vi vil også sikre, de kan komme her og have en rigtig god aften.

- Er det billigere, har man også råd til at komme to gange om måneden. Så vores priser er skruet måske for meget ned, griner han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...