Klub 100 Halvmarathon fejrer fem års fødselsdag. Arkivfoto: Claus Søndberg
Det sker

Kom med til stort jubilæumsløb ved Kridtgraven og fjorden

Det er fem år siden, at Charlotte Øllgaard startede Klub 100 Halvmarathon. Det bliver fejret med en fest for de løbeglade

08. juni 2019 kl. 18:56

AALBORG: Du kan både løbe halvmaraton og rundeløb i naturskønne omgivelser, og så vil der være et lækkert depot til løbefesten 16. juni i Hasseris, fortæller arrangørerne, Charlotte Øllgaard og Finn Andersen, der udover at være forlovede, også er partnere i FC Løb, som står bag arrangementet.

Charlotte Øllgaard elsker at bevæge sig, og kærligheden er specielt faldet på løb. Efter hun gennemførte sin første halvmaraton i 2012, fik hun ideen til at starte Klub 100 Halvmarathon, der to år senere blev en realitet.

- Det er et stort løbefælleskab for dem, der løber halvmaraton. Da jeg selv begyndte, havde jeg en ide om, at der var andre end mig, som gerne vil tælle dem, ligesom mange gør med maratonløb. Der har faktisk været en klub 100 i 20 år, fortæller Charlotte Øllgaard.

Får folk op af sofaen

Klubben er med andre ord for dem, der gerne vil op og runde 100 halvmaraton, så det er ikke et krav inden, man melder sig ind.

- Det er det, som man løber imod. Jeg synes, det er godt fællesskab, vi har fået skabt. Det har fået folk op af sofaen, og så er vi sammen om det samme mål, siger Charlotte Øllgaard.

Klubben for de løbeglade har hurtigt vokset sig stor.

- Interessen på de sociale medier har været enorm, så Klub 100 Halvmarathon blev hurtigt et landsdækkende fællesskab. Det er jo ikke sådan, at der er en bestyrelse og sådan nogle ting på nuværende tidspunkt. Men man får et logo på sit løbetøj, når man har klaret 100, 200 eller sågar 500 halvmaraton, og så hepper vi på hinanden, fortæller Charlotte Øllgaard.

Til fødselsdagsløbet i Hasseris 16. juni er der også flere deltagere, som skal løbe deres halvmaraton nummer 100, mens en enkelt kommer op på imponerende 200. Det bliver fejret med mad, som Rugbyklubben står for, kage, kaffe, øl og vand, fortæller arrangørerne.

Programmet for dagen er, at halvmaraton 1 starter klokken 9. Rundeløb og halvmaraton 2 bliver sat i gang klokken 10. Ruten er en naturskøn runde på 4,22 km, som starter ved Kridtgraven og går ned omkring fjorden og tilbage til Kridtgraven, hvor der vil være et depot.

Du kan finde flere informationer om løbet her

Annonceret indhold

Nyeste