Fernisering fredag på værk, som tager udgangspunkt i Aalborgs historie

AALBORG: En gruppe unge afgangselever fra BGK Nord en forberedende kunstuddannelse - har lavet et kunstprojekt, som kan opleves i Nordkraft. Værket tager udgangspunkt i Aalborgs historie og bygningen Nordkraft.

Mille Holtegaard, Sasha Lindum Karlsen og Marc Du, som står bag værket, fortæller selv:

- Med værket “Inanimate/animate" markeres vores afgang fra BGK Nord. Værket tager udgangspunkt i en opgangs vægge i Nordkraft, som så mange andre opganges vægge i Nordkraft, er disse blevet dækket af graffiti i husets overgang fra kraftværk til kulturhus. I starten af 2018 flyttede BGK fra niveau 3 til den nuværende placering på niveau 4. Dette har betydet, at vi efter flytningen konstant er blevet konfronteret med denne graffitifyldte væg på vores vej til BGK-lokalet. Dette uudslettelige syn har givet stof til at lave “Inanimate/animate", som omhandler det industrielle i Aalborg. Gennem et samspil mellem Nordkrafts fortid som kraftværk og graffitiens visuelle former, har vi skabt en udsmykning, som vil udforske hvilket udtryk der kan skabes ved at bruge disse som grundlag eller benspænd.

- Derfor har vi valgt at lave et værk i en stil der minder om copy/paste, men realiseret i en meget nær og analog måde ved selv at klistre billederne op på væggen, så det bliver meget personligt, modsat når man copy/paster på en computer.

- Vi har valgt at tage billeder udelukkende i Aalborg med fokus på industri, for at fremhæve historien ved den bygning som værket er lavet til. Dette bliver på den måde også en slags lille tak til de mennesker der har bygget Aalborg op som industriby, både fra byens begyndelse og helt frem til i dag.

- Som kontrast til dette har vi valgt at lave det i en stor organisk form. Både for bedst muligt at udnytte de benspænd vi har fået givet, som er at skulle dække en allerede eksisterende bemaling af væggen, men også for at have noget der spiller op af den rå industri, for at give flere lag til værket.

Der er fernisering på værket fredag 22. juni.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...