Rikke Nielsen åbner årets kunstarrangement, der i år byder på et maleri af Mikkel Hansen, musikalsk underholdning og meget mere

AALBORG: Der er lagt op til et væld af aktiviteter, når Aalborg i Farver foldes ud i Idrætshallen på Østre Allé 2. og 3. marts.

Håndboldkunst

Mikkel Hansen, der spillede hovedrollen ved de danske håndboldherrers VM-triumf for en måneds tid siden, dukker op i form af et portræt malet af Tove Lois Andreasen. Hun malede Mikkel Hansen i forbindelse med en kunstudstilling i Skive selvsamme weekend, Danmark blev verdensmester.

Tove Lois Andreasen får selskab af 50 andre kunstnere ved Aalborg i Farver, der for ottende år i træk arrangeres af Aalborg Håndboldklub. Ligesom de foregående år byder arrangementet på en bred vifte af kunst- og stilarter. Malerkunsten fylder ganske naturligt en stor del, men der er også masser af smykkekunst, keramik, tøjkunst, finurlige tasker og kunst, hvor drivtømmer udgør en væsentlig bestanddel.

Aalborg i Farver udmærker sig ved, at flere af kunstnerne er udøvende i løbet af de to dage, arrangementet varer. Tove Lois Andreasen, der har portrætteret Mikkel Hansen, er en af dem, der medbringer pensler, staffeli og lærred.

Publikum får såmænd også lejlighed til at svinge penslen og bidrage til et stykke folkekunst.

Rikke Nielsen åbner årets udgave af Aalborg i farver. Arkivfoto: Jesper Thomasen

Godt humør og musik

Aalborg i Farver åbnes af Rikke Nielsen, der på vegne af Lykkeliga modtog danskernes idrætspris umiddelbart efter nytår.

Rikke Nielsen har selv som spiller på det danske kvindelandshold været med til at fejre store triumfer. Efter håndboldkarrieren blev hun ramt af kræft og fødte en datter med down syndrom, som fik Rikke Nielsen til at tage initiativ til Lykkeliga, der er et landsdækkende håndboldfællesskab for handicappede børn.

Det nordjyske talent Christine Aggerholm står for underholdningen. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

Traditionen tro er der også musikalsk underholdning ved åbningen af Aalborg i Farver. I år er det 19-årige Christine Aggerholm fra Brønderslev, der synger og spiller arrangementet i gang. Hun betragtes som et af Nordjyllands største musikalske talenter, og i øjeblikket er hun i færd med at indspille sin debut-EP.

Aalborg i Farver åbnes lørdag 2. marts klokken 10. Arrangementet er åbent for publikum begge dage klokken 10-16.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...