Kaptajnen og besætningen er gået fra borde, og den gamle isbryder er i dag indtaget og overtaget af havnens måger

AALBORG: Det lader til, at mand og mus skyndsomt har forladt den tidligere ikoniske isbryder MS Elbjørn, der i dag henslæber en trist og forsømt tilværelse som et regulært spøgelsesskib i Aalborg Havn.

Der er således stille - meget stille - på restaurationsskibet, der førhen summede af liv og glade dage med sultne og feststemte mennesker om bord.

Men det er tilsyneladende slut med at herse og trylle med gryder og pander i køkkenet, for komfuret er ganske enkelt iskoldt og har tilsyneladende ikke været i brug i en rum tid.

Forbipasserende - og andre der færdes jævnligt på havnefronten i Aalborg - har i den grad undret sig over tingenes noget sørgmodige tilstand på skibet, og redaktionen på aalborg:nu er på den baggrund blevet stillet spørgsmålet: - hvad sker der lige på det gode skib?

Torben O. Andersen
Det virker nærmest som om, at det er en hel menneskealder siden, at der sidst er gået gæster op eller ned ad landgangsbroen til Elbjørn. Foto: Torben O. Andersen

Aallborg:nu har nemlig adskillige gange tidligere interviewet den 37-årige skibsejer Martin Kløve Lassen, der er bosiddende i Hammershøj i Tjele ved Viborg, og som overtog Elbjørn sidst på året i 2017.

Ved den lejlighed betegnede forretningsmanden - og nyudnævnt kaptajn på Elbjørn - sig selv som igangsætter, entreprenør og investor, og han var i øvrigt af den opfattelse, at det hverken var et minus eller et problem, at han ikke havde nogen erfaring overhovedet med restaurationsbranchen.

Torben O. Andersen
Der er lukket og slukket alle steder om bord på Elbjørn, og det ser næsten ud som om, at mand og mus skyndsomt har forladt skuden. Foto: Torben O. Andersen

Restauranten på Elbjørn blev af den ny ejer døbt "Den Gamle Frue", og Michael Bjørkær fra Vester Hassing blev ansat som chefkok på skibet.

Aalborg:nu har meget ihærdigt forsøgt at få fat i Martin Kløve Lassen for at få en kommentar til sagen og en generel status på Elbjørn-situationen - men trods vores utallige henvendelser til manden, så forbliver han aldeles tavs og er nærmest som sunket i jorden.

Og det samme gør sig i øvrigt gældende for Michael Bjørkærs vedkommende, for det har heller ikke været muligt at træffe ham for en udtalelse trods adskillige forsøg.

Torben O. Andersen
Restauranten på Elbjørn blev døbt "Den Gamle Frue", og skibsejer Martin Kløve Lassen havde således store planer med hensyn til madkonceptet. Foto: Torben O. Andersen

På den baggrund og i det lys tog aalborg:nu derfor selv i indeværende uge på en konkret og fysisk besigtigelsestur på det gode skib Elbjørn, og på vores rundtur på skibet kunne vi med egne øjne konstatere, at skibet pt. ikke bliver passet eller plejet på nogen som helst måde.

Skibet virker på alle mulige måder rømmet, og det eneste liv - eller aktivitet for den sags skyld - om bord på Elbjørn kom således fra en flok måger, der nu har indtaget og overtaget spøgelsesskibet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...