Det er super, at du bruger byens grønne områder - men gør det med omtanke, lyder opfordringen

AALBORG: Vejret er blevet bedre, der er liv i parker og grønne områder - og det kan man både se og høre i bybilledet.

Faktisk så meget, at kommunen nu kommer med en opfordring til, at vi lige tænker os om - både når det handler om at skrue ned for volumenknappen og samtidig sørge for, at affald lander, hvor det hører til; i skraldespanden.

I et opslag på Facebook står der sådan her: Høj musik, råb, skrald og bål i parkerne... Kom så, Aalborg. Det kan vi gøre bedre. Skru ned for virakken, så byens børn kan få deres søvn. Ram skraldespandene. Tal pænt til hinanden. Vi har en dejlig lang sommer foran os - Kh. Kommunen.

Her på aalborg:nu har vi sat os for at opklare, hvilke udfordringer der er - og hvor de er størst. Til det har vi allieret os med stadsgartner Kirsten Lund Andersen, der har det overordnede ansvar for driften af de grønne områder i kommunen. Hun fortæller, at man den seneste tid har fået et stigende antal henvendelser om støj og affald.

- Vi har ikke det præcise tal for stigningen, men det er vejrafhængigt, for nu vil folk gerne samles ude. Vi ser flere i de grønne områder som søger ud for at nyde fællesskabet, siger hun.

- Og det er rigtig rart, at man bruger de offentlige, grønne områder, men man skal rydde op efter sig. Mange henvendelser til os kommer fra dem, der bor i områderne og som er trætte af, at vores by ser sådan ud. Og samtidig bliver de forstyrret om aftenen og natten af især musik.

Kirsten Lund Andersen fortæller, at det primært var i Østre Anlæg, den var gal i sidste weekend.

- Men generelt samles mange også langs hele Havnefronten og især i Jomfru Ane Parken samt i Vestre Fjordpark.

For Kirsten Lund Andersen er det vigtigt at understrege, at det ikke nødvendigvis er unge, der fyrer den af og har svært ved at ramme affaldscontaineren.

- Det er generelt alle aldersgrupper, vi får henvendelser om. Det her er ikke et udtryk for, at det kun er ungdommen, der larmer eller ikke rydder op, siger hun.

- Der er meget fokus på unges adfærd i øjeblikket, men vi appellerer bredt. Vær opmærksom på, at selv om du måske synes, noget er fedt - så synes andre det ikke nødvendigvis.

Kirsten Lund Andersen oplever, at folk generelt er lydhøre, når der bliver reageret på henvendelserne.

- Som kommune står vi jo også og skal tage hensyn til alle interesser. Vi er rigtig glade for, at man hygger sig i de bynære, grønne områder. Og samtidig skal vi have en by, hvor alle kan være, siger hun.

Du kan se opslaget her på Aalborg Kommunes Facebookside

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...