Samtidig ruller Aalborg Kommune også en valgbus ud til uddannelsesinstitutionerne

AALBORG: Nu får du en helt ny mulighed for at stemme ved det kommende kommunalvalg i november.

Aalborg Kommune åbner nemlig et pop op-stemmested i Aalborg Storcenter fra 26. oktober til 11. november. Det er for at give endnu flere borgere mulighed for at stemme, når det passer dem. For at få flere unge til at stemme ruller kommunen også en valgbus ud til uddannelsesinstitutionerne, skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

For første gang

Ved sidste kommunalvalg var stemmeprocenten 67,6 procent i Aalborg Kommune.

- Jeg håber, at vi får endnu flere borgere til at stemme til kommunalvalget den 16. november 2021 for at styrke lokaldemokratiet- og her er krydset til kommunalvalget rigtig vigtigt for det nære i borgernes hverdag, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

- Vi åbner for første gang et pop-up center i Aalborg Storcenter for at komme ud, hvor stemmerne er.

Borgere kan brevstemme i Aalborg Storcenter i Nygade fra tirsdag 26. oktober 2021, hvor dørene åbner kl. 15-19. Muligheden for at brevstemme fortsætter alle hverdage fra kl. 15-19 og i weekenden fra kl. 10-16 både lørdag og søndag.

Tilbuddet fortsætter til og med torsdag den 11. november 2021.

Borgere, der ønsker at stemme, skal huske at medbringe legitimation i form af sundhedskort, pas, kørekort, valgkort, coronapas-app, sundhedskort-app eller kørekort-app.

Borgere kan også brevstemme rundt omkring på kommunens biblioteker.

Hver femte borger i Aalborg Kommune er studerende. Med over 45.000 studerende er der rigtig mange unge vælgere til kommunalvalget i 2021, og Aalborg Kommune ruller nu ud med et helt nyt og mobilt initiativ for at få stemmeprocenten op blandt de unge vælgere.

- Vi har forvandlet bogbussen til en valgbus, der kører ud til uddannelsesinstitutioner for at få endnu flere unge til at stemme. De unge borgere er fremtidens Aalborg og en stor del af vores identitet. Valgbussen kører ud til en lang række uddannelsesinstitutioner såsom UCN, Tech College, Nørresundby Gymnasium, Hasseris Gymnasium, VUC NORD og SOSU NORD, siger Thomas Kastrup-Larsen.

- Stemmeboksen kommer ud, hvor de er. Her kan de unge i fællesskab gå ned i valgbussen og brevstemme. Jeg vil opfordre alle unge - uanset om de får besøg af valgbussen eller ej - til at få stemt til kommunalvalget, for det er et vigtigt valg for borgernes fremtidige hverdag og gerne med en ven eller to under armen, som også får sat kryds.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...