Kommunens parkeringsfond har kun været brugt én gang de seneste fem år

Hvis en developer, der er i gang med at bygge lejligheder, ikke kan finde plads til at bygge de parkeringspladser, der skal til ifølge reglerne, kan firmaet betale til kommunens parkeringsfond. Herfra er det så kommunens ansvar at bygge nye p-pladser for pengene. Men det sker ikke særlig tit i Aalborg. Det betyder, kommunen ikke bygger det antal p-pladser i byen, der skal til for at følge med antallet af nye byggerier, hvor grundejerne ikke selv kunne opføre dem.

I årene 2017-2021, er der hvert år betalt penge ind til parkeringsfonden, men kommunen har kun én gang i den periode brugt penge fra fonden til at medfinansiere p-pladser. Det var da man i 2020 anlagde p-pladser i Fyensgade. Bliver pengene i fonden ikke brugt, skal de betales tilbage til developeren efter fem år.

På rådmandskontoret mener Jan Nymark Thaysen (V), kommunens brug af p-fonden kan gøres bedre, end tilfældet har været de seneste år.

- Når man indbetaler til parkeringsfonden, er det fordi, en bygherre ikke kan opfylde p-normen på egen grund. Derfor indbetaler man til p-fonden, for at vi som kommune kan hjælpe med at lave det antal p-pladser, der er nødvendige, for den mængde boliger eller erhvervslejemål, der er bygget.

- Det gør så, hver gang vi ikke lykkes med det, at vi jo skærper parkeringssituationen, eller manglen på p-pladser i byen. Det er det, konsekvensen af det bliver med de uhensigtsmæssigheder, det giver for borgerne.

Rådmanden vil gerne sætte et større fokus på området, forklarer han. Men det er dog ikke alle partier, der er lige glade for parkeringsfonden. Hvorfor de ikke er det, kan du læse mere om på Nordjyske.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...