Setup er så stort, at parken kommer til at ligne en club-koncert, vurderer Skråens leder

AALBORG: Når Maroon 5 går på scenen 1. juni, vil hver en lille busk og hældning i Mølleparken være kortlagt.

Den amerikanske kæmpegruppe overlader intet til tilfældighederne forud for deres eneste skandinaviske koncert.

- Alle vores erfaringer er for små til det her. Alt hvad vi plejer at gøre, kan vi godt glemme, for vi har aldrig været i den her liga før, siger leder af Skråen Jørgen Nissen.

Katrine Schousboe
Mølleparken har flere gange lagt græs til store udenlandske navne - her Leonard Cohen i 2012 - men aldrig med så stort et setup som ved den kommende koncert. Arkivfoto: Michael Koch

Setuppet i forbindelse med gruppens koncert bliver ganske enkelt enormt. Gennem de seneste måneder har Skråen, som står for det praktiske arbejde i forbindelse med koncerten, forelagt flere mulige scener for gruppens management. Men de rammer, som normalt bruges ved store udendørskoncerter, er blevet forkastet. Scenerne er ganske enkelt for små til det show, Maroon 5 planlægger at servere.

- Nu har vi kig på den kæmpe scene, som Metallica har spillet på i Horsens, forklarer Jørgen Nissen, som fortsat venter på den endelige godkendelse fra gruppen.

- Jeg synes egentlig godt, de snart må bestemme sig. Men det er virkelig de tunge drenge, vi leger med her, og intet er overladt til tilfældighederne, fastslår han.

Af samme grund har Jørgen Nissen også måttet hyre en landinspektør til at opmåle stort set hvert et græsstrå i Mølleparken. Gruppen vil vide nøjagtig, hvad de har med at gøre, og intet må stå skævt eller være i vejen.

- Normalt ville jeg jo bare selv kunne gå ud med min lasermåler og give dem nogle tal, men det dur så ikke her, siger lederen med smil i stemmen og tilføjer:

- De er lettere hysteriske, men det her bliver så stort, at det vil få Mølleparken til at ligne en club-koncert.

Katrine Schousboe
Maroon 5 har solgt flere end 27 millioner albums og er i gang med en omfattende verdensturne. I februar havde de dog også tid til at være hovednavn ved Super Bowl. PR-foto

Gruppens Red Pill Blues Tour, som koncerten i Aalborg er en del af, var i 2018 blandt andet i Sydamerika, hvor de ifølge Jørgen Nissen spillede for op mod 100.000. Og set i det lys er koncerten i Mølleparken med plads til 16.000 i den absolut mindste ende.

- Men vi har hørt, at de er faldet for den nærmest intime stemning i parken, fordi den er omkranset og har zoo tæt på, siger han.

Selve logistikken omkring koncerten er endnu ikke på plads. Man har netop holdt møde om bemandingen i forbindelse med koncerterne, og allerede nu ligger det fast, at koncertstedet får brug for alle de hænder, de kan få.

- Vi går en meget travl sommer i møde. Alle ansatte har fået at vide, at de skal arbejde, for vi har også The Tall Ships Races, Fredagsfest og senere Skovrock, konstaterer han.

Maroon 5s koncert i Mølleparken er første stop på deres europæiske turne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...